El MACBA concep l’educació com un eix vertebrador que articula el paper del museu en relació amb les comunitats, posant una atenció especial en la comunitat educativa i en el barri del Raval, del qual formem part.

Volem trobar maneres d’estar junts i construir pensament en col·lectiu tot activant processos pedagògics experimentals, alliberadors i radicals, que ens portin a concebre el museu com a dispositiu de creació d’una història situada que pren sentit quan és compartit amb els seus públics. Es tracta, doncs, d’un àmbit d’acció ambiciós, que proposa un programa educatiu que involucra tots els actors que conviuen al voltant del museu i que promou la reflexió i la participació col·lectives per mitjà de tallers, cursos, grups de treball o visites, sempre amb l’acompanyament d’artistes educadors i investigadors. Ens interessa qüestionar les categories fixes en l’àmbit educatiu i la noció de l’aprenentatge com una acumulació de coneixements.
 
Us proposem explorar junts les maneres de relacionar-nos amb el saber i d'entendre l’educació com una pràctica d’interrupció de la normalitat, com un espai que trenca amb la imaginació reguladora i ens permet endinsar-nos en la imaginació poètica.

   Saber-ne més  

Programes educatius

Ja pots consultar les activitats educatives del curs 2023-2024.


En altres paraules

Recollir veus, compartir vivències, contaminar-se de mirades, connectar, vincular, fer museu. Endinsa’t en la nova sèrie de vídeos... En altres paraules.Artistes

listado de imágenes de los artistas de educación

Coneix als i les artistes que ens acompanyen a les activitats educatives

El programa educatiu involucra tots els actors que conviuen al voltant del museu i que promou la reflexió i la participació col·lectives per mitjà de tallers, cursos, grups de treball o visites, sempre amb l’acompanyament d’artistes educadors i investigadors.

Saber-ne més


Sello de Calidad del Consejo de Innovación Pedagógica (CIP)