Fachada del Centre d'Estudis i Documentació MACBA

El Centre d’Estudis i Documentació (CED) MACBA va obrir les portes el desembre del 2007 per expandir el camp d’acció del MACBA com a centre de conservació dels fons documentals, de recerca, debat i difusió.

L’Arxiu i la Biblioteca del CED estan especialitzats en pràctiques artístiques contemporànies, i es concentren en el mateix marc temporal que les exposicions i activitats que programa el museu i la selecció d’obres de la Col·lecció MACBA, amb la qual mantenen una estreta relació de continuïtat. D’aquesta manera, es multiplica el seu potencial per generar noves interpretacions i lectures al llarg de la història de l’art contemporani.

Els materials documentals que constitueixen l’Arxiu i la Biblioteca s’estructuren en fons i col·leccions, entre els quals hi ha arxius de persones i entitats, publicacions d’artista, cartells, fotografies, invitacions i fullets, etc., a més de bibliografia de referència i documents audiovisuals. En funció del grau d’accessibilitat i conservació, aquests materials es distribueixen entre la Biblioteca i l’Arxiu, que tenen la missió de preservar-los, divulgar-ne els continguts i donar suport a la recerca sobre pràctiques artístiques contemporànies amb aquests documents com a matèria primera.

Explora l’Arxiu

Catàleg de la Biblioteca

El Centre d’Estudis i Documentació MACBA ofereix programes de residències adreçades a especialistes en pràctiques artístiques contemporànies que vulguin passar un període d’un a tres mesos (prorrogable a sis) investigant els fons de l’Arxiu i de la Biblioteca. Les residències poden ser individuals o es poden sol·licitar en el marc del programa de suport a grups de recerca.  

Més informació

Les institucions educatives i els col·lectius professionals poden sol·licitar una visita en grup al Centre d’Estudis i Documentació escrivint a centredestudis [at] macba [dot] cat.

El Centre d’Estudis i Documentació agraeix la donació de llibres i d’altres materials sobre la seva especialitat per a l’Arxiu i la Biblioteca, sempre que no estiguin duplicats en els fons documentals. Si vols fer una donació o obtenir més informació, escriu-nos a centredestudis [at] macba [dot] cat l’objecte de la donació.

Horaris i contacte

Exposició i sala d’estudi col·lectiu* 

De dilluns a divendres de 10:00 h a 20:00 h
Festius tancat
*La sala d’estudi col·lectiu romandrà tancada fins a nou avís. Disculpeu les molèsties.
 

Biblioteca

De dilluns a dijous de 10:00 h a 14:30 h*
Del 25 de desembre al 6 de gener; agost i festius, tancat
*Recorda que has de demanar biblioteca [at] macba [dot] cat (cita prèvia) per visitar la Biblioteca.

 

Arxiu

De dilluns a dijous de 10:00 h a 14:30 h*
Del 25 de desembre al 6 de gener; agost i festius, tancat
*Recorda que has de demanar arxiu [at] macba [dot] cat (cita prèvia) per visitar l’Arxiu.

Localització

Plaça dels Àngels, 8 
08001 Barcelona
Visualitza-ho a Google Maps

centredestudis [at] macba [dot] cat

La meva obra és el meu cos, el meu cos és la meva obra.
Helena Almeida