Fachada del Centre d'Estudis i Documentació MACBA

El Centre d’Estudis i Documentació (CED) MACBA va obrir les portes el desembre del 2007 per expandir el camp d’acció del MACBA com a centre de conservació dels fons documentals, de recerca, debat i difusió.

L’Arxiu i la Biblioteca del CED estan especialitzats en pràctiques artístiques contemporànies, i es concentren en el mateix marc temporal que les exposicions i activitats que programa el museu i la selecció d’obres de la Col·lecció MACBA, amb la qual mantenen una estreta relació de continuïtat. D’aquesta manera, es multiplica el seu potencial per generar noves interpretacions i lectures al llarg de la història de l’art contemporani.

Els materials documentals que constitueixen l’Arxiu i la Biblioteca s’estructuren en fons i col·leccions, entre els quals hi ha arxius de persones i entitats, publicacions d’artista, cartells, fotografies, invitacions i fullets, etc., a més de bibliografia de referència i documents audiovisuals. En funció del grau d’accessibilitat i conservació, aquests materials es distribueixen entre la Biblioteca i l’Arxiu, que tenen la missió de preservar-los, divulgar-ne els continguts i donar suport a la recerca sobre pràctiques artístiques contemporànies amb aquests documents com a matèria primera.

Explora l’Arxiu

Consulta el catàleg de la Biblioteca

El Centre d’Estudis i Documentació MACBA ofereix programes de residències adreçades a especialistes en pràctiques artístiques contemporànies que vulguin passar un període d’un a tres mesos (prorrogable a sis) investigant els fons de l’Arxiu i de la Biblioteca. Les residències poden ser individuals o es poden sol·licitar en el marc del programa de suport a grups de recerca.  

Més informació

Les institucions educatives i els col·lectius professionals poden sol·licitar una visita en grup al Centre d’Estudis i Documentació escrivint a centredestudis [at] macba [dot] cat.

El Centre d’Estudis i Documentació agraeix la donació de llibres i d’altres materials sobre la seva especialitat per a l’Arxiu i la Biblioteca, sempre que no estiguin duplicats en els fons documentals. Si vols fer una donació o obtenir més informació, escriu-nos a centredestudis [at] macba [dot] cat l’objecte de la donació.

Horaris i contacte

Espai de lectura i familiar

De dilluns a divendres: 10:00 h - 19:00 h.
Dissabtes: 10:00 h - 19:30 h.
Diumenges: 10:00 h - 14:30 h.

Biblioteca

De dilluns a dijous: 10:00 h - 19:00 h.
De divendres a diumenge: tancat.
Festius i agost, tancat.

La Biblioteca i l'Arxiu estaran tancats del 28 de març a l’1 d'abril.

Arxiu

De dilluns a dijous: 10:00 - 14:00 h.*
Dimarts: 15:30 - 18:30 h.*
Festius i agost, tancat.

*Recorda que has de demanar cita prèvia per visitar l’Arxiu.

Localització

Plaça dels Àngels, 8 
08001 Barcelona
Visualitza-ho a Google Maps

centredestudis [at] macba [dot] cat