programas en red

A través dels Programes públics, del Centre d'Estudis i Documentació MACBA i del Programa d’Estudis Independents (PEI), el MACBA s’associa amb entitats, institucions i individus que contribueixen a enriquir un nou tipus de patrimoni. Aquestes tres plataformes fan possible una connexió vital i necessària entre la preservació del patrimoni i la difusió del coneixement que se’n deriva. Destacades incorporacions de fons documentals han convertit el MACBA en un dels arxius més rellevants per a l’escriptura de la història de l’art contemporani. D’aquesta manera, el Museu assumeix també les funcions d’un centre de recerca.

El MACBA combina la producció pròpia de continguts, exposicions i publicacions amb coproduccions amb institucions museístiques d’arreu del món. També col·labora habitualment amb institucions que sol·liciten préstecs d’obres de la Col·lecció MACBA.


Residències d’investigació

Les residències d’investigació del Centre d’Estudis i Documentació del MACBA (CED) es van crear el 2009 amb l’objectiu de promoure l’estudi i la reflexió crítica sobre les pràctiques artístiques contemporànies i donar-hi suport.

Saber-ne més