Si bé res és comparable a l’experiència presencial, en aquestes visites virtuals t'oferim un nodrit repertori de continguts digitals (vídeos, àudios i textos) adreçats a aconseguir que la teva visita sigui el més complerta i atractiva possible. Et recomanem que facis servir les fletxes blanques que apareixen a les diferents visites o bé que naveguis a través del menú situat a la part inferior de la pantalla. I para especial atenció als punts d’informació que trobaràs associats a les diferents obres. Comença ara el teu recorregut ple de curiositats i continguts inèdits!

Col·lecció MACBA

Comissariada per l’equip curatorial del MACBA, Col·lecció MACBA presenta obres destacades en un relat permanent actualitzat de manera periòdica. A través d’un recorregut cronològic des de 1929 fins avui, es posa l’accent en les mirades particulars que la Col·lecció va desenvolupar des dels seus inicis. Es tracta d’una història explicada des de la perspectiva de Barcelona i el seu context immediat.

En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual

En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual mostrava un recorregut significatiu per les pràctiques experimentals dels anys setanta i vuitanta a Catalunya a través de diferents àmbits. L’art d’acció, la interacció amb la natura, l’interès pels mitjans de comunicació i el nou consumisme, la crítica social i política, la paraula i la incorporació de l’objecte eren alguns dels aspectes tractats. Les obres presentades feien visibles les inclinacions i preferències del col·leccionista particular, que tenia, en el fet de col·leccionar, la seva manera d’expressar-se.

No hay replay

A la Capella MACBA s’hi va poder veure No hay replay de Carlos Pazos, una gran escenografia objectual a l’entorn del viatge interior i la vivència íntima. Amb el llenguatge estètic propi de l’artista, evocava la condició de la memòria i els seus fetitxes, però també l’oblit i els camins descartats, la pèrdua i l’atzar. Aquesta obra formava part de l'exposició En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual.

Les portes de Linares

La instal·lació de Jordi Benito, Les portes de Linares, es va presentar en el seu context originari, a Metrònom, un espai que s’incorporava així a l’exposició En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual. Lluny ja de les cites wagnerianes, Benito reprenia en aquesta instal·lació el tema de la tragèdia, l’art total i la tauromàquia a través de Goya, amb vuit escenes il·luminades com fragments escultòrics que ens situen en el llindar entre la vida (o l’art) i la mort.