Amb aquesta premissa, els cinc artistes que formen part de la proposta educativa Dibuixa, copia i distribueix ens proposen estratègies d’atenció a com ens comuniquem i com ens relacionem amb la nostra quotidianitat actual. De la mateixa manera que els participants de la proposta educativa al museu són convidats a fixar l’atenció en les obres de la col·lecció mitjançant el dibuix, en aquesta ocasió us convidem a fixar l’atenció en allò que tenim a l’abast en l’actualitat. On la llum pot esdevenir un dibuix en l’espai o un reflex que fa evident una presència. On descobrir que el llenguatge és un codi que posem en circulació i posar-nos a jugar amb els seus signes i plataformes de difusió. On el detall es torna rellevant, i la mà i el cos, unes eines imprescindibles per a la seva exploració. On imaginar nous relats que parlin de nosaltres i dels futurs que projectem, i on pensar de quina manera el dibuix pot ser una altra manera de comunicar-nos i dialogar amb els altres.

Aquesta sèrie d’exercicis sense instruccions sorgeix amb la voluntat de donar continuïtat a les experiències educatives al museu. Unes propostes per ser contemplades i que, al mateix temps, ens conviden a passar a l’acció a casa o a la nostra habitació. Consignes que podem gaudir en la intimitat o en col·lectiu, i que, fins i tot, es poden fer públiques per compartir els descobriments que ens han permès la seva pràctica. En aquest escenari canviant, en una realitat interrompuda, és necessari tornar a sacsejar-nos per pensar, en temps present, “allò que devem estar dibuixant amb les nostres formes de viure” .

Hola, món_ és una intervenció que ha fet l’artista Irma Marco a casa seva durant el confinament i de la qual la sèrie pren el nom.

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske