Amb aquesta premissa, els cinc artistes que formen part de la proposta educativa Dibuixa, copia i distribueix ens proposen estratègies d’atenció a com ens comuniquem i com ens relacionem amb la nostra quotidianitat actual. De la mateixa manera que els participants de la proposta educativa al museu són convidats a fixar l’atenció en les obres de la col·lecció mitjançant el dibuix, en aquesta ocasió us convidem a fixar l’atenció en allò que tenim a l’abast en l’actualitat. On la llum pot esdevenir un dibuix en l’espai o un reflex que fa evident una presència. On descobrir que el llenguatge és un codi que posem en circulació i posar-nos a jugar amb els seus signes i plataformes de difusió. On el detall es torna rellevant, i la mà i el cos, unes eines imprescindibles per a la seva exploració. On imaginar nous relats que parlin de nosaltres i dels futurs que projectem, i on pensar de quina manera el dibuix pot ser una altra manera de comunicar-nos i dialogar amb els altres.

Aquesta sèrie d’exercicis sense instruccions sorgeix amb la voluntat de donar continuïtat a les experiències educatives al museu. Unes propostes per ser contemplades i que, al mateix temps, ens conviden a passar a l’acció a casa o a la nostra habitació. Consignes que podem gaudir en la intimitat o en col·lectiu, i que, fins i tot, es poden fer públiques per compartir els descobriments que ens han permès la seva pràctica. En aquest escenari canviant, en una realitat interrompuda, és necessari tornar a sacsejar-nos per pensar, en temps present, “allò que devem estar dibuixant amb les nostres formes de viure” .

Hola, món_ és una intervenció que ha fet l’artista Irma Marco a casa seva durant el confinament i de la qual la sèrie pren el nom.