Per conèixer les activitats del programa educatiu del museu, el millor és assistir-hi. És el que et proposem en aquesta sèrie: donar paraula a les persones que hi participen. Càmera en mà, ens hi apropem perquè ens ho expliquin amb les seves pròpies paraules. Artistes, escoles, professorat, famílies, veïnat, educadores, persones que treballen al museu... parlen en primera persona.

En paraules... de Loli Acebal, mediadora i guia en el museu
«Aquesta tremolor que estic sentint davant d’aquesta obra tan preciosa em recorda molt la tremolor interna que jo sento.» Amb la Loli Acebal, ens endinsem en les visites setmanals a la mostra de la Col·lecció MACBA. Amb les seves paraules i un itinerari visual a través de les sales de l’exposició, recordem les visites que més l’han emocionat. Historiadora de l’art i educadora, Loli Acebal treballa amb l’equip d’Educació del MACBA dins el col·lectiu Avalancha.
En paraules... d’Amèlia Mañà, professora
«És imprescindible aquesta connexió, aquest fer arribar el museu a l’aula.» En aquesta càpsula, pren la paraula l’Amèlia Mañà, mestra de secundària i participant habitual de les activitats per a professorat del museu. A través de la seva veu, compartim amb el seu alumnat una de les activitats inspirades en els tallers P2P del MACBA, un viatge a través del menjar i les emocions que les receptes familiars ens desperten.
En paraules... dels nens i les nenes del barri
«Sempre el veia superblanc. Després vaig anar ampliant, vaig anar descobrint les exposicions, la gent i també la idea: que tenia color. Tot!» En aquesta entrega de la sèrie, entrem dins una de les activitats que des de fa sis anys es desplega com un espai permanent d’experimentació artística amb els nens i les nenes del barri. Elles tenen la paraula.