Página de la publicación de Itxaso Corral "La ternura"

Després d’invocar les mans i la tendresa, ens agradaria crear un espai continu i col·lectiu on rastrejar i imaginar d’on neixen les paraules. Volem jugar a partir de les situacions, les experiències i els canals que generen relats i paraules.

Hem convidat a artistes perquè durant tot el curs obrin espais on trobar-nos entrellaçats pel moviment de la narració i l’escolta dels cossos, llegint la llum del museu i la textura dels objectes, o immersos en l’arquitectura dels llibres.

Un espai d’exploració compartida entre les artistes i les famílies, on agitar allò que podem fer, ser, escoltar, sonar i imaginar. Acompanyades d’històries, de moviments, d’objectes i d’espais. On posar en dubte les divisions i fronteres entre elles.

Cada sessió obrirà noves derivacions de les propostes, recollint els fils que es van obrint, enllaçant les idees i desplegant nous camins. Convertint els dissabtes al matí del MACBA en un espai en el qual estar-se i explorar juntes.


En família, aquest “estar a gust” simplement pel plaer de trobar-nos i de compartir-nos de la manera més senzilla. Des del programa En família del MACBA, proposem espais-temps d’aquest “ser-hi per gust”, on assajar formes noves i inesperades de relacions i solidaritats. Són propostes que ens conviden a posar en moviment els nostres rols, practicant altres ritmes, desenvolupant altres maneres d’entendre, aprendre i crear col·lectivament al museu. Exploracions artístiques i educatives per a totes les edats, famílies expandides, amistats i acompanyaments diversos, perquè creiem que aquests moments de convivència múltiple són imprescindibles per a la construcció de nous imaginaris i nous vincles. Apostem per propostes d’artistes que ens permetin reflexionar amb el cos, tocar la paraula, conversar amb els objectes i escoltar l’espai. Són sempre exploracions en les quals compartir curiositats i desenvolupar noves connexions i escoltes dins d’un museu viu, en moviment. No ens centrem en el resultat final, sinó en la possibilitat de compartir cada petita sorpresa que anem descobrint a cada pas.

Sello de Calidad del Consejo de Innovación Pedagógica (CIP)