Què inclou la Col·lecció?

La Col·lecció MACBA està formada per obres creades per artistes catalans, espanyols i internacionals durant un període centrat principalment entre el 1960 i l’actualitat. Els fons engloben un ampli ventall de tècniques i materials artístics com la pintura, l’escultura, el dibuix, el collage, l’assemblatge, objectes, instal·lacions i gravacions audiovisuals i sonores, entre altres.  

Mural

Sabies que... 

Durant l’any 2018 es van incorporar a la Col·lecció MACBA 43 noves obres. Entre els seus autors, trobem Farah Al Qasimi, Manel Armengol, Marcel·lí Antúnez Roca, Luz Broto, Waltercio Caldas, Rosemarie Castoro, Harun Farocki, Daniel Garcia-Andújar, Magdalena Jitrik, Robert Llimós, Jordi Mitjà, Joan Morey, Lucia Nogueira, Itziar Okariz, Javier Peñafiel, Pere Portabella, Jorge Ribalta, Melanie Smith, Francesc Torres, Eulàlia Valldosera i Akram Zaatari.

Consulta les noves adquisicions

Sala del museo

Sabies que...

Des que es va inaugurar el museu el 1995, la Col·lecció MACBA sempre ha estat present a les seves sales. Des de llavors, s’han fet diverses presentacions de la Col·lecció que donen a conèixer diferents seleccions de les obres dels fons del museu i, d’altra banda, ofereixen nous discursos i mirades pel que fa a l’art de l’escena local i internacional.

Explora les presentacions de la Col·lecció

Escultura en el museo

Sabies que...

Algunes obres de la Col·lecció estan exposades de manera permanent a l’espai públic.

Recorreguts a través d'aquestes obres

Darrere la Col·lecció

Apropa’t a la Col·lecció MACBA a través de la tasca que l’equip del museu duu a terme dia rere dia per tenir-ne cura i fer-la créixer.  

  1. Adquisició: Descobreix el procés d’adquisició d’obres de la Col·lecció, des de la recerca fins a l’arribada de l’obra al museu.  
  2. Manteniment: Quan l’obra arriba al museu, comença el procés de registre, catalogació i emmagatzemament. Descobreix com ho fem.  
  3. Conservació: Tant si es tracta d’un mosaic com d’un grafit urbà com d’una escultura de xocolata, cal tenir cura de totes les obres per conservar-les i preservar-les.  
  4. Estudi i documentació: La recerca, el registre i la catalogació dels fons de la Col·lecció també es troben entre les principals funcions del museu. 
  5. Difusió: Les presentacions i les publicacions de la Col·lecció ens permeten donar a conèixer els nostres fons. Esbrina com ho fem. 
  6. Préstecs: Les obres de la Col·lecció viatgen per tot el món. Descobreix on han estat. 

Aprofundeix en la Col·lecció

Una mateixa imatge pot ser testimoni, alhora, del passat i anticipar un futur previsible.
Ignasi Aballí