Què inclou la Col·lecció?

La Col·lecció MACBA està formada per obres creades per artistes catalans, espanyols i internacionals durant un període centrat principalment entre el 1960 i l’actualitat. Els fons engloben un ampli ventall de tècniques i materials artístics com la pintura, l’escultura, el dibuix, el collage, l’assemblatge, objectes, instal·lacions i gravacions audiovisuals i sonores, entre altres.  

Vista de sala de l'obra d'Oriol Vilanova

Sabies que... 

Durant l’any 2022 es van incorporar a la Col·lecció MACBA 150 noves obres. Entre els seus autors troben Francesc Abad, Onofre Bachiller, Erick Beltrán, Miguel Benlloch, Alfons Borrell, Mari Chordà, Lúa Coderch, Colita, Mirtha Dermisache, El Palomar, Teresa Estapé, Alicia Fingerhut, FOTORAMBLAS, Coco Fusco, Miguel Gallardo, Dora García, Grup de Treball, María Teresa Hincapié, Lluís Hortolà, Allan Kaprow, Alicia Kopf, Teresa Lanceta, Marika, Max, Jordi Mitjà, Aurèlia Muñoz, Clàudia Pagès, Mabel Palacín, Antònia del Río, Eulàlia Rovira i Adrian Schindler, Marta Skockzeń, Teresa Solar Abboud, Mariel Soria Miranda i Andreu Martín i Farrero, Sinéad Spelman, Pedro Torres, Oriol Vilanova, Oriol Vilapuig i Jaume Xifra.

Consulta les noves adquisicions

Vista de sala de l'obra de Jean-Michel Basquiat

Sabies que...

La difusió de la Col·lecció es troba entre les prioritats del MACBA per donar a conèixer els seus artistes i pràctiques. Així, durant l’any 2022, més de 900 obres van ser cedides en préstec a 32 destinacions tant nacionals com internacionals, arribant així a més públics, geografies i contextos.

Coneix on viatgen les obres

Sala del museo

Sabies que...

Des que es va inaugurar el museu el 1995, la Col·lecció MACBA sempre ha estat present a les seves sales. Des de llavors, s’han fet diverses presentacions de la Col·lecció que donen a conèixer diferents seleccions de les obres dels fons del museu i, d’altra banda, ofereixen nous discursos i mirades pel que fa a l’art de l’escena local i internacional.

Explora les presentacions de la Col·lecció

Escultura en el museo

Sabies que...

Les col·leccions d’un museu es formen amb fons de procedències diverses que, al llarg dels anys i des de la seva constitució, poden variar. Aquí t’expliquem com s’ha configurat la Col·lecció MACBA.

Com es construeix la Col·lecció

Darrere la Col·lecció

Apropa’t a la Col·lecció MACBA a través de la tasca que l’equip del museu duu a terme dia rere dia per tenir-ne cura i fer-la créixer.  

Aprofundeix en la Col·lecció