Què inclou la Col·lecció?

La Col·lecció MACBA està formada per obres creades per artistes catalans, espanyols i internacionals durant un període centrat principalment entre el 1960 i l’actualitat. Els fons engloben un ampli ventall de tècniques i materials artístics com la pintura, l’escultura, el dibuix, el collage, l’assemblatge, objectes, instal·lacions i gravacions audiovisuals i sonores, entre altres.  

Coitus Pop

Sabies que... 

Durant l’any 2021 es van incorporar a la Col·lecció MACBA 412 noves obres. Entre els seus autors trobem Francesc Abad, Txomin Badiola, Jordi Benito, Jordi Cano, Joan Casellas, Mari Chordà, Jordi Colomer, Pep Duran, Concha Jerez, Derek Kreckler, Ramon Parramon, Joan Ponç, Fina Miralles, Àngels Ribé, Elena del Rivero, Leopoldo Samsó, Daniel Steegmann i Francesc Torres.

Consulta les noves adquisicions

Destacat col·lecció

Sabies que...

La difusió de la Col·lecció es troba entre les prioritats del MACBA per donar a conèixer els seus artistes i pràctiques. Així, durant l’any 2021, més de 800 obres van ser cedides en préstec a 35 destinacions tant nacionals com internacionals, arribant així a més públics, geografies i contextos.

Coneix on viatgen les obres

Sala del museo

Sabies que...

Des que es va inaugurar el museu el 1995, la Col·lecció MACBA sempre ha estat present a les seves sales. Des de llavors, s’han fet diverses presentacions de la Col·lecció que donen a conèixer diferents seleccions de les obres dels fons del museu i, d’altra banda, ofereixen nous discursos i mirades pel que fa a l’art de l’escena local i internacional.

Explora les presentacions de la Col·lecció

Escultura en el museo

Sabies que...

Algunes obres de la Col·lecció estan exposades de manera permanent a l’espai públic.

Recorreguts a través d'aquestes obres

Darrere la Col·lecció

Apropa’t a la Col·lecció MACBA a través de la tasca que l’equip del museu duu a terme dia rere dia per tenir-ne cura i fer-la créixer.  

  1. Adquisició: Descobreix el procés d’adquisició d’obres de la Col·lecció, des de la recerca fins a l’arribada de l’obra al museu.  
  2. Manteniment: Quan l’obra arriba al museu, comença el procés de registre, catalogació i emmagatzemament. Descobreix com ho fem.  
  3. Conservació: Tant si es tracta d’un mosaic com d’un grafit urbà com d’una escultura de xocolata, cal tenir cura de totes les obres per conservar-les i preservar-les.  
  4. Estudi i documentació: La recerca, el registre i la catalogació dels fons de la Col·lecció també es troben entre les principals funcions del museu. 
  5. Difusió: Les presentacions i les publicacions de la Col·lecció ens permeten donar a conèixer els nostres fons. Esbrina com ho fem. 
  6. Préstecs: Les obres de la Col·lecció viatgen per tot el món. Descobreix on han estat. 

Aprofundeix en la Col·lecció