Què inclou la Col·lecció?

La Col·lecció MACBA està formada per obres creades per artistes catalans, espanyols i internacionals durant un període centrat principalment entre el 1960 i l’actualitat. Els fons engloben un ampli ventall de tècniques i materials artístics com la pintura, l’escultura, el dibuix, el collage, l’assemblatge, objectes, instal·lacions i gravacions audiovisuals i sonores, entre altres.  

Mural

Sabies que... 

Durant l’any 2018 es van incorporar a la Col·lecció MACBA 43 noves obres. Entre els seus autors, trobem Farah Al Qasimi, Manel Armengol, Marcel·lí Antúnez Roca, Luz Broto, Waltercio Caldas, Rosemarie Castoro, Harun Farocki, Daniel Garcia-Andújar, Magdalena Jitrik, Robert Llimós, Jordi Mitjà, Joan Morey, Lucia Nogueira, Itziar Okariz, Javier Peñafiel, Pere Portabella, Jorge Ribalta, Melanie Smith, Francesc Torres, Eulàlia Valldosera i Akram Zaatari.

Consulta les noves adquisicions

Sala del museo

Sabies que...

Des que es va inaugurar el museu el 1995, la Col·lecció MACBA sempre ha estat present a les seves sales. Des de llavors, s’han fet diverses presentacions de la Col·lecció que donen a conèixer diferents seleccions de les obres dels fons del museu i, d’altra banda, ofereixen nous discursos i mirades pel que fa a l’art de l’escena local i internacional.

Explora les presentacions de la Col·lecció

Escultura en el museo

Sabies que...

Algunes obres de la Col·lecció estan exposades de manera permanent a l’espai públic.

Recorreguts a través d'aquestes obres

Darrere la Col·lecció

Apropa’t a la Col·lecció MACBA a través de la tasca que l’equip del museu duu a terme dia rere dia per tenir-ne cura i fer-la créixer.  

  1. Adquisició: Descobreix el procés d’adquisició d’obres de la Col·lecció, des de la recerca fins a l’arribada de l’obra al museu.  
  2. Manteniment: Quan l’obra arriba al museu, comença el procés de registre, catalogació i emmagatzemament. Descobreix com ho fem.  
  3. Conservació: Tant si es tracta d’un mosaic com d’un grafit urbà com d’una escultura de xocolata, cal tenir cura de totes les obres per conservar-les i preservar-les.  
  4. Estudi i documentació: La recerca, el registre i la catalogació dels fons de la Col·lecció també es troben entre les principals funcions del museu. 
  5. Difusió: Les presentacions i les publicacions de la Col·lecció ens permeten donar a conèixer els nostres fons. Esbrina com ho fem. 
  6. Préstecs: Les obres de la Col·lecció viatgen per tot el món. Descobreix on han estat. 

Aprofundeix en la Col·lecció

El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman