En el nostre compromís amb l’accessibilitat universal, duem a terme una revisió contínua per a la millora de les instal·lacions, així com dels principis conceptuals. Pel que fa als programes, generem activitats que afavoreixen l’aproximació als continguts del museu i incorporem recursos adaptats a les diverses necessitats dels públics. Entenent la diversitat com un element d’experimentació i aprenentatge col·lectiu, intentem fer possible que tothom pugui gaudir dels espais, de les activitats i de les experiències estètiques proposades.

Entrada gratuïta a les exposicions amb un acompanyant presentant document acreditatiu de la situació de discapacitat.


Accessibilitat auditiva

A la recepció del museu es poden demanar els següents recursos:

Bucles magnètics per a les persones amb baixa audició que portin audiòfon.
Visites amb intèrpret en llengua de signes: podeu sol·licitar interpretació en llengua de signes en qualsevol de les visites a les exposicions. Servei gratuït. Cal sol·licitar el servei amb un mínim de 72 h d’antelació, al 93 412 14 13 o per correu electrònic educacio [at] macba [dot] cat.

També podeu sol·licitar interpretació en llengua de signes o serveis de suport a la comunicació per als tallers MACBA en Família o altres activitats.


Accessibilitat visual

A la recepció del museu podeu demanar els següents recursos:

El MACBA compta amb monocles i lupes a disposició del públic amb baixa visió.
Disposem de recipients d’aigua per als gossos d'assistència.
Disposeu d’un llibret de mà en grans caràcters i Braille amb informació sobre la Col·lecció.
Per fer més accessibles les peces exposades, compteu amb reproduccions tàctils o imatges en alt relleu d’algunes d’elles. Amb l’acompanyament del personal del MACBA, algunes obres es poden explorar amb el tacte.
Les obres destacades disposen de locucions descriptives, les trobareu a l'App del MACBA.

Descarrega't la informació d'accés al museu per a persones amb discapacitat visual:

Descarregar PDF

Visites amb recursos d'accessibilitat visual

Col·lecció MACBA. Un segle breu

Podeu sol·licitar recursos d’accessibilitat visual a qualsevol de les visites comentades a Un Segle Breu: Col·lecció MACBA, sense necessitat de reserva prèvia: reproduccions tàctils, làmines en relleu i acompanyament en l’exploració tàctil d’alguna de les obres originals. Consulteu-nos sobre els recursos d’accessibilitat visual per a d’altres exposicions. 

També podeu demanar visites en grup o acompanyaments individuals, o serveis de suport en dies i hores convinguts o activitats del museu al 93 412 14 13 o per correu electrònic educacio [at] macba [dot] cat.

 


Accessibilitat física

 El MACBA té rampes, ascensors que comuniquen les diverses plantes i disposa d’espais de repòs amb seients i cadires plegables.
També trobareu lavabos adaptats.
Teniu a la disposició dels visitants dues cadires de rodes que poden ser sol·licitades a la recepció del museu.

Els visitants que s’hagin de desplaçar amb cadira de rodes poden sol·licitar un monocle a la recepció del museu per apropar-se a les obres amb més facilitat.


Accessibilitat cognitiva

Oferim visites per a persones amb discapacitat intel·lectual o necessitats de suport a la comprensió. En tots els casos, són activitats participatives, dinàmiques i sensorials, amb adaptació dels discursos i els continguts segons les característiques del grup. En cas de voler visitar alguna de les altres exposicions en curs amb grups amb necessitats de suport a la comprensió, contacteu amb educacio [at] macba [dot] cat o al 93 412 14 13. És imprescindible reservar prèviament.


Altres necessitats d'accessibilitat

Al MACBA oferim activitats i visites guiades amb suports d’accessibilitat per a col·lectius molt diversos, entre els quals, persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA).  Les activitats desenvolupades en aquesta línia no se centren a acollir les persones amb autisme als espais expositius, és a dir, al museu com un contenidor i difusor de l’art, sinó a fer del museu un espai d’experimentació artística.

Activitats per a infants amb autisme:
Flatus Vocis. Taller familiar per a infants amb autisme.

La resta de tallers del programa familiar són oberts a la participació d’infants amb necessitats específiques, però alguns dels tallers, per les dinàmiques que s’hi proposen, són especialment adequats per a infants amb autisme. Consulteu-nos l’oferta i les possibles adaptacions a educacio [at] macba [dot] cat.


Amb el suport de:

Logo Repsol
Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer