En el nostre compromís amb l’accessibilitat universal, duem a terme una revisió contínua per a la millora de les instal·lacions, així com dels principis conceptuals. Pel que fa als programes, generem activitats que afavoreixen l’aproximació als continguts del museu i incorporem recursos adaptats a les diverses necessitats dels públics. Entenent la diversitat com un element d’experimentació i aprenentatge col·lectiu, intentem fer possible que tothom pugui gaudir dels espais, de les activitats i de les experiències estètiques proposades.

Entrada gratuïta a les exposicions amb un acompanyant presentant document acreditatiu de la situació de discapacitat. En cas que hi hagi cues, les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda tindran dret d’accés preferent per a la cua d’entrada anticipada.


Accessibilitat auditiva

A la recepció del museu es poden demanar els següents recursos:

Bucles magnètics per a les persones amb baixa audició que portin audiòfon. *En el cas dels bucles magnètics d’ús individual, estaran a disposició de l’usuari quan es reprenguin les visites comentades i altres activitats a les exposicions, tot garantint les mesures d’higiene necessàries.
Visites amb intèrpret en llengua de signes: podeu sol·licitar interpretació en llengua de signes en qualsevol de les visites a les exposicions. Servei gratuït. Cal sol·licitar el servei amb un mínim de 72 h d’antelació, al 93 412 14 13 o per correu electrònic educacio [at] macba [dot] cat.

També podeu sol·licitar interpretació en llengua de signes o serveis de suport a la comunicació per als tallers MACBA en Família o altres activitats.


Accessibilitat visual

A la recepció del museu podeu demanar els següents recursos:

El MACBA compta amb monocles i lupes a disposició del públic amb baixa visió.
Disposem de recipients d’aigua per als gossos d'assistència.

*Per garantir les mesures d’higiene necessàries, els materials estan subjectes a un protocol de neteja després de fer-ne ús. Per a les ajudes òptiques i el llibret de mà serà necessari l’ús de guants (es proporcionaran al taulell de recepció en el moment de sol·licitar els recursos d’accessibilitat).

Per fer més accessibles les peces exposades, compteu amb reproduccions tàctils o imatges en alt relleu d’algunes d’elles. Amb l’acompanyament del personal del MACBA, algunes obres es poden explorar amb el tacte.

Tots els recursos esmentats s’entreguen prèviament desinfectats.

*L’exploració tàctil de reproduccions o d’obres originals només estarà disponible sol·licitant-la amb antelació i amb l’acompanyament del personal del MACBA. L’ús de guants serà obligatori.

Durant l’aplicació de les mesures de prevenció, el plànol tàctil del museu serà d’ús exclusiu per a persones amb discapacitat visual, i l’ús de guants serà obligatori (es proporcionaran al taulell de recepció del museu).

Les obres destacades disposen de locucions descriptives, les trobareu a l'App del MACBA.

Descarrega't la informació d'accés al museu per a persones amb discapacitat visual:

Descarregar PDF

Visites amb recursos d'accessibilitat visual

Col·lecció MACBA

Podeu sol·licitar recursos d’accessibilitat visual a qualsevol de les visites comentades a Col·lecció MACBA, sense necessitat de reserva prèvia: reproduccions tàctils, làmines en relleu i acompanyament en l’exploració tàctil d’alguna de les obres originals. Consulteu-nos sobre els recursos d’accessibilitat visual per a d’altres exposicions. 


Accessibilitat física

 El MACBA té rampes, ascensors que comuniquen les diverses plantes i disposa d’espais de repòs amb seients i cadires plegables.
També trobareu lavabos adaptats.
Teniu a la disposició dels visitants dues cadires de rodes que poden ser sol·licitades a la recepció del museu.

*Els ascensors seran d’ús exclusiu per a persones amb mobilitat reduïda. Les cadires plegables s’han retirat de la lliure disposició a les diverses plantes, però es poden sol·licitar al personal del museu. Les cadires de rodes segueixen estan disponibles sol·licitant-les a recepció. En tots els casos, aquests materials estan subjectes a un protocol de neteja després de fer-ne ús.

Els visitants que s’hagin de desplaçar amb cadira de rodes poden sol·licitar un monocle a la recepció del museu per apropar-se a les obres amb més facilitat.


Accessibilitat cognitiva

Oferim visites per a persones amb discapacitat intel·lectual o necessitats de suport a la comprensió. En tots els casos, són activitats participatives, dinàmiques i sensorials, amb adaptació dels discursos i els continguts segons les característiques del grup.

*De moment, les visites no estan actives fins a nou avís


Altres necessitats d'accessibilitat

Al MACBA oferim activitats i visites guiades amb suports d’accessibilitat per a col·lectius molt diversos, entre els quals, persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA).  Les activitats desenvolupades en aquesta línia no se centren a acollir les persones amb autisme als espais expositius, és a dir, al museu com un contenidor i difusor de l’art, sinó a fer del museu un espai d’experimentació artística.