Línies editorials

Una bona part de les publicacions del MACBA surten amb la voluntat d'acompanyar i complementar les exposicions que s'hi van organitzant. Es defineix la publicació en cada cas segons el projecte expositiu, i sol incloure assajos de comissaris i experts, textos explicatius, fotografies i material gràfic de referència, biografies, bibliografies i llistes d'obres.

Takis

2019

Guy Brett, Michael Wellen, Melissa Warak, Maïten Bouisset (in conversation with Takis)

TÍTOLS RECENTS

El MACBA publica llibres vinculats a la seva Col·lecció, a la qual –amb gairebé sis mil obres– se la defineix com l'eix vertebrador del museu. Hi ha les publicacions que periòdicament en fan un balanç històric i crític, i també, en petit format, els llibres que aprofundeixen en obres i aspectes concrets.

Col·lecció MACBA. Una selecció

2017

Ferran Barenblit, Chris Dercon, Ainhoa Grandes, Ivo Mesquita i Antònia Maria Perelló

TÍTOLS RECENTS

El MACBA té una programació cultural i formativa que inspira les línies de treball del museu. Alguns dels continguts més rellevants de seminaris, conferències, cicles de cinema i activitats diverses es difonen en els llibres d’assaig. També es publiquen assajos d'artistes i autors que es consideren d'especial interès.

Comunismos por venir

2019

Ansel Jappe, César Rendueles, Jodi Dean, Athena Athanasiou, María Eugenia Rodríguez Palop, Jaime Vindel, Kristin Ross

Quaderns portàtils és una línia de publicacions de distribució gratuïta a través d’internet. Els textos provenen, en general, de conferències i seminaris que s’han fet al MACBA, així com de catàlegs d’exposició que estan exhaurits. Els documents, gairebé sempre en l'idioma original, es presenten en format PDF i ePUB.

Quaderns d'àudio és una línia de publicacions de textos relacionats amb la programació de Ràdio Web MACBA. L'objectiu és complementar les línies de treball de la ràdio amb l’aportació de documents inèdits. Els documents es presenten en format PDF per descarregar i imprimir.

From the soundscape meme to self-awareness

2014

José Manuel Berenguer

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.