Nancy Holt / Dentro Fuera

La publicació Nancy Holt / Dentro Fuera acompanya l’exposició coproduïda pel MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona i el Bildmuseet d’Umeå (Suècia). Es tracta de la mostra més completa de la pràctica d’aquesta artista nord-americana feta a Europa fins avui, amb una ambiciosa presentació de la seva polifacètica obra.

Nancy Holt (1938-2014) va ser pionera de les instal·lacions site-specific i la imatge en moviment, i va ampliar els espais de l’art incloent els medis més moderns de la seva època i qüestionant la nostra manera d’entendre el nostre lloc al món.

Tant l’exposició com el llibre exploren el llegat artístic de Holt a través d’una àmplia selecció d’obres que comprenen el període entre 1966 i 1992 i que se centren en la noció de percepció i de límits entre el «dins» i el «fora». S’hi inclouen obres de cinema, vídeo, fotografia, poesia concreta, obres sonores, escultura i instal·lacions de grans dimensions, així com dibuixos i documentació dels seus projectes de land art.

Amb aquest llibre el MACBA ha posat en marxa la primera traducció al castellà dels textos de Holt, que, en paraules de la pròpia artista, denoten el seu compromís amb l’art entès como una part necessària de la societat. La publicació inclou també els estudis de Karen Di Franco i James Nisbet, una conversa entre les comissàries que van iniciar el projecte (Katarina Pierre i Lisa Le Feuvre), per tal de presentar el context i la rellevància de l’obra i el pensament de Holt, i un assaig de Teresa Grandas, co-comissària de l’exposició, que explora les ressonàncies entre l’obra de Holt i algunes pràctiques coetànies.

Fitxa tècnica

Any de publicació:
2023
Autor:
Suports:
Pàgines:
224
Dimensions:
25,5 x 19 cm
Il·lustracions:
266
Línia editorial:
Exposicions
Disseny:

Lali Almonacid

Edicions:
Spa 978-84-17593-27-8

Imatges

Imatge de la publicació "Nancy Holt / Dentro Fuera"
Imatge de la publicació "Nancy Holt / Dentro Fuera"
Imatge de la publicació "Nancy Holt / Dentro Fuera"
Imagen de la publicación "Nancy Holt / Dentro Fuera"
Imatge de la publicació "Nancy Holt / Dentro Fuera"