Bouchra Khalili. Entre círculos y constelaciones / Between Circles and Constellations

El proper dijous 14 de setembre a les 20:00 h a ADN Galeria, Elvira Dyangani Ose i Bouchra Khalili conversaran sobre temes centrals en l'obra de l'artista, coincidint amb la presentació d'aquesta nova publicació i de la seva actual exposició Fanning the Spark of Hope in the Past.


Aquesta publicació acompanya la mostra homònima co-produïda pel MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona i per la Sharjah Foundation dels Emirats Àrabs Units. El llibre reuneix projectes que l’artista franco-marroquí ha realitzat durant els últims deu anys, entre els qual es troben pel·lícules, vídeo instal·lacions, fotografies i material documental. La publicació mostra també documentació de The Circle (2023), una videoinstal·lació que examina i reactiva el llegat del Moviment dels Treballadors Àrabs a la França de la dècada de 1970 i que s’ha presentat per primera vegada a Europa en el context de l’exposició del MACBA.

La publicació inclou assajos del crític i comissari KJ Abudu; de la professora Olivia C. Harrison; de la comissària, escriptora i educadora Övül Ö. Durmusoglu; d'Elvira Dyangani Ose (MACBA); de Hoor Al Qasim (Sharjah Foundation); del músic de hip-hop Rocé; així com una conversa entre el comissari i escriptor Omar Berrada i la pròpia Bouchra Khalili.

La pràctica artística de Khalili explora les lluites anticolonials i les històries d'alliberament i solidaritat postcolonial. L'artista entreteixeix relats històrics amb històries de vida per tal de refermar l'agència política dels subjectes invisibilitzats pel model de ciutadania i de l'estat-nació contemporani.

Fitxa tècnica

Any de publicació:
2023
Autor:
Coedició:
Sharjah Art Foundation
Suports:
Pàgines:
264
Dimensions:
260 x 195 mm
Il·lustracions:
187
Línia editorial:
Exposicions
Disseny:

Pascal Sémur

Edicions:
Eng/Spa ISBN: 978-84-17593-26-1

Imatges

Foto: Gemma Planell
Foto: Gemma Planell
Foto: Gemma Planell
Foto: Gemma Planell
Foto: Gemma Planell
Foto: Gemma Planell
Foto: Gemma Planell