Presentacions de la col·lecció

Vista de l'exposició "Col·lecció MACBA. Preludi. Inteció poètica"

La difusió es troba entre les prioritats de la Col·lecció MACBA, que no entén d’una altra manera la seva identitat. En primer lloc, a través de les presentacions que s’han dut a terme de manera continuada des que es va inaugurar el museu i que han enriquit les línies conceptuals i les relacions entre les seves obres. Però també en els múltiples préstecs nacionals i internacionals que, any rere any, apropen la Col·lecció a públics d’altres geografies i contextos. Una Col·lecció que, així mateix, es mostra en exposicions temporals fora del museu que itineren tant en l’àmbit local com en l’internacional.
 

En els darrers temps, s’ha posat una atenció especial a consolidar vies digitals per obrir els fons de la Col·lecció a tots els públics, amb una constel·lació de propostes com els diferents cicles de Pantalla oberta o els Col·leccionables setmanals. Es tracta d’un àmbit de difusió que ha nascut amb voluntat de créixer.

Publicacions

La Col·lecció MACBA, eix vertebrador del museu, permet traçar un recorregut a través de les línies fonamentals de la creació artística contemporània, al mateix temps que contribueix a l’exercici de la memòria crítica. Treballem en diverses publicacions que presenten i actualitzen aspectes de la Col·lecció, així com algunes que aprofundeixen en determinades obres.