Activitats Professorat

Jo només tinc de prova que les he vist

Workshops_Activar l'aula

10 des. 2014

Mario Merz

Mario Merz "Sense títol", 1972

Aquesta proposta planteja el workshop com un nou espai on el professorat podrà adquirir coneixements i recursos d'aplicació directa a l'aula. Concebuts amb un format de taller pràctic, els workshops seran impartits per artistes, agents del món de l'art i especialistes de la comunitat educativa.

Com transformar conceptes vinculats al llenguatge contemporani en formes pràctiques de transferència a l'aula? Des d'aquest punt de partida, els tallers tenen l’objectiu de proporcionar eines de treball a l'alumnat, generar continguts que puguin aplicar-se a contextos reals d'aprenentatge i viure processos creatius de la mà de convidats professionals.

Oferim sis tallers al llarg del curs: Els dimecres 19 de novembre, 10 de desembre, 21 de gener, 18 de febrer, 18 de març i 15 d'abril, de 18 a 21 h

Programa

Lloc: MACBA
Preu: Gratuït

Dimecres 10 de desembre de 2014, de 18 a 21 h
Jo només tinc de prova que les he vist

A càrrec de Pep Vidal

Moltes vegades m’esfereeixo/meravello de la complexitat del món. Qualsevol situació, per petita i insignificant que sigui, és extremadament complexa. Per exemple, una fulla que cau d’un arbre, just en aquell moment, no abans ni després. Cal una cadena de canvis infinitesimals –canvis infinitament petits– perquè es produeixi una cosa tan aparentment nímia com la caiguda d’una fulla.

De tots els sistemes, els que m’interessen més són els que relacionen l’home i la natura, com ens hi acostem des de la ciència, la filosofia, l’antropologia, l’art. Què passa, per exemple, des que una primera persona arriba a un lloc, i després s’hi instal·la una petita comunitat, i després hi apareix la indústria, i així successivament... Terra, fusta, ciment. Diverses capes. Una al damunt de l’altra. Canvis infinitesimals. Estructures i coneixements preestablerts.

Un clar exemple d’interacció entre home i natura és com ens relacionem amb la llum. La llum del sol, del flaix, dels cotxes. Com la coneixem, l’estudiem, com en sabem coses sense adonar-nos-en. Com l’art i la ciència l’han abordat des de punts de vista diferents, però buscant el mateix. Aprofitarem que el 2015 és l’any internacional de la llum per examinar-ne diversos exemples dins l’art i la ciència i proposar activitats que permetin veure aquesta bidireccionalitat a través de la llum.

Pep Vidal és llicenciat en Matemàtiques per la UAB (2008) i doctorand de Física a la UAB i al sincrotró ALBA. Té un interès especial pel càlcul infinitesimal, la topologia i les sèries infinites. Tal com ell mateix ho expressa: “Arribo a dues conclusions: hi ha sistemes extremadament complexos i sensibles; i no m’interessa la investigació on l’experiència personal i vital no està vinculada al propi procés.”
Cofundador de granja.cat, un projecte per a la difusió de la cultura matemàtica especialment entre els nens, ha estat artista resident a Hangar, Barcelona (2013-2015), i a FARE, Milà (octubre-desembre 2013). Premi Miquel Casablancas 2014 (publicació) i Generaciones 2015. Ha exposat, entre d’altres llocs, a Frigoriferi Milanesi (Milà), Fundació Antoni Tàpies (Barcelona), LABoral Centro de Arte (Gijón), Galería Louis 21 (Madrid), Fabra i Coats (Barcelona), La Capella (Barcelona) i Can Felipa (Barcelona).

Contacte

Per a més informació: 93 412 14 13 i educacio@macba.cat

Informació de contacteFundación Banco Santander és conscient que cal donar suport a l'art des de l’ensenyament i promoure un sistema pedagògic que reforci la creativitat i l’experiència estètica. Per això, la Fundació ha renovat i ampliat el 2013 el conveni de col·laboració amb el MACBA, mitjançant el qual actua com a mecenes del seu programa de formació permanent de professorat.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.