Aquesta proposta planteja el workshop com un nou espai on el professorat podrà adquirir coneixements i recursos d'aplicació directa a l'aula. Concebuts amb un format de taller pràctic, els workshops seran impartits per artistes, agents del món de l'art i especialistes de la comunitat educativa.

Com transformar conceptes vinculats al llenguatge contemporani en formes pràctiques de transferència a l'aula? Des d'aquest punt de partida, els tallers tenen l’objectiu de proporcionar eines de treball a l'alumnat, generar continguts que puguin aplicar-se a contextos reals d'aprenentatge i viure processos creatius de la mà de convidats professionals.

Oferim sis tallers al llarg del curs: Els dimecres 19 de novembre, 10 de desembre, 21 de gener, 18 de febrer, 18 de març i 15 d'abril, de 18 a 21 h

Workshops_Activar l'aula

Programa

Lloc: Espai Taller
Preu: Gratuït

Dimecres 18 de febrer de 2015, de 18 a 21 h
És com una mena de Disneylàndia. Bé, no una Disneylàndia exactament…

A càrrec de Mariona Moncunill

Disneylàndia, Catalunya en miniatura, un jardí botànic, un parc nacional o un simulacre d’emergències són jocs complexos i divertidíssims de significats i significants, d’elements narratius, simbòlics i utilitaris que teixeixen un discurs tal com ho fa l’art contemporani.
L’obra de Mariona Moncunill gira al voltant de la convenció i de la construcció discursiva a partir de l’anàlisi del context on es desenvolupa i s’inscriu el seu treball: un dens entramat de codis, regles i convencions que teixeixen un significat propi i que l’artista converteix en el seu objectiu prioritari. Aquesta anàlisi li permet extrapolar la construcció de significat i la generació de valor a altres àmbits discursius: des de l’espai expositiu a la infografia periodística, passant per l’obra social d’un banc, la relació amb l’espectador, l’estadística periodística i social o la gestió del coneixement d’una biblioteca.
Els processos de negociació i diàleg amb tots els agents implicats són sempre una part essencial del seu treball, malgrat que no sempre s’acaben visibilitzant. El joc entre realitat i ficció, el mimetisme, la infiltració, l’especulació, l’ambigüitat i, sobretot, l’especificitat són alguns dels trets diferencials de la seva obra, que sovint es formalitza d’una manera anicònica i camuflada en el context.

Mariona Moncunill viu i treballa a Barcelona. És llicenciada en Belles Arts i màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona i ha cursat part dels seus estudis a la Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten de la Haia. Entre les seves exposicions individuals destaquen Habrá que aceptar, además, que es lo que tenemos (Sala de exposiciones de la Diputación de Huesca, 2012), Menjadors (Espai 13, Fundació Joan Miró, Barcelona, 2012) i Especialització de la Biblioteca (Espai Cultural Caja Madrid, Barcelona, 2010). Ha participat en exposicions col•lectives com Manifest. L’art avui davant dels dubtes (Centre d’Art Fabra i Coats, Barcelona, 2014), Nonument (MACBA, Barcelona, 2014) o Still Light (Gallery Augusta, Hèlsinki, 2013), entre d’altres. Ha rebut premis i beques com el Premio Generación 2014 (2013), la Beca Ramón Acín de Artes Plásticas (2011), la Beca a la Creació Artística Fundació Guasch Coranty (2010), el Premi Miquel Casablancas (2008), així com beques de residència a HIAP (Hèlsinki, 2013) i Rupert (Vílnius, 2013).

Per a més informació: 93 412 14 13 i educacio [at] macba [dot] cat