PLACES EXHAURIDES

Aquesta proposta planteja el workshop com un nou espai on el professorat podrà adquirir coneixements i recursos d'aplicació directa a l'aula. Concebuts amb un format de taller pràctic, els workshops seran impartits per artistes, agents del món de l'art i especialistes de la comunitat educativa.

Com transformar conceptes vinculats al llenguatge contemporani en formes pràctiques de transferència a l'aula? Des d'aquest punt de partida, els tallers tenen l’objectiu de proporcionar eines de treball a l'alumnat, generar continguts que puguin aplicar-se a contextos reals d'aprenentatge i viure processos creatius de la mà de convidats professionals.

Oferim sis tallers al llarg del curs: Els dimecres 19 de novembre, 10 de desembre, 21 de gener, 18 de febrer, 18 de març i 15 d'abril, de 18 a 21 h

Workshops_Activar l'aula

Programa

Lloc: Espai Taller
Preu: Gratuït

Dimecres 21 de gener de 2015, de 18 a 21 h
L’aula com a escenari

A càrrec de Pere Faura

El taller pretén treballar les arts escèniques no com una disciplina o tècnica en ella mateixa, sinó com a instrument didàctic, com un vehicle d’aprenentatge per dissenyar jocs físics i estratègies teatrals aplicables a l’hora de treballar qualsevol matèria. Intentarem fer del teatre i la dansa una eina vehicular que permeti comprendre i memoritzar conceptes i que, alhora, cohesioni el grup i fomenti la consciència corporal.

El taller proposa dos tipus de pràctiques: unes de més físiques, enfocades a despertar el cos i la ment, l’atenció, la consciència corporal i la relació amb l’espai i amb la resta del grup; i unes altres de més mentals, però sempre lúdiques, que serviran per dramatitzar continguts, és a dir, per convertir qualsevol temari en partitura escènica. D’aquesta manera es fomenta la creativitat i es descobreixen nous procediments per relacionar-se amb l’exercici de la memòria.
Seran exercicis senzills i aplicables tant a dins com fora de l’aula, entenent l’aula o l’escola com un gran teatre on cada alumne pugui trobar la seva manera de relacionar-se amb el temari des la creativitat i la imaginació.

Performer, ballarí i coreògraf, Pere Faura també ha estudiat música, teatre, dansa i comunicació audiovisual. El seu treball es relaciona amb l’educació i la reflexió entorn dels usos educatius del cos a través del llenguatge de la performance. El taller utilitzarà el cos com a mitjà d’experiència artística i lloc des d’on es construeix coneixement.

Per a més informació: 93 412 14 13 i educacio [at] macba [dot] cat