Els workshops són un espai compartit amb artistes on el professorat pot adquirir coneixements i recursos d’aplicació directa a l’aula.

Aquests tallers pretenen proporcionar eines per treballar amb l’alumnat, generar continguts que puguin aplicar-se en contextos reals d’aprenentatge i viure processos creatius de la mà de convidats professionals.
L’objectiu és transformar conceptes vinculats al llenguatge contemporani en formes pràctiques de transferència a l’aula.

© Eduard Arbós

Programa

DIMECRES 13 D'ABRIL DE DE 2016, de 18 a 21 h
Lloc: MACBA Entre el signe i l’espai. Una relació constructiva

A càrrec d'Eduard Arbós

Pensar l’espai comporta una reflexió sobre les relacions que establim amb el nostre entorn, és a dir, amb els altres i amb els llocs que ocupem. Així, el concepte d’espai esdevé relacional: som i creem espai, i aquest deixa de ser un concepte purament abstracte i allunyat del fet vivencial.

Delimitar i construir són, en conseqüència, actes a través dels quals l’home es referencia en l’espai i el significa. El signe abstracte, representació de la idea, esdevé llenguatge constructiu i genera una sintaxi espacial. Construït el signe, la forma representada esdevé habitable i converteix el fet arquitectònic en el punt de confluència entre l’espai mental i l’espai vivencial, entre concepte i experiència.

Per a més informació: 93 412 14 13 i educacio [at] macba [dot] cat