ATENCIÓ CANVI DE DATES

Aquesta proposta planteja el workshop com un nou espai on el professorat podrà adquirir coneixements i recursos d'aplicació directa a l'aula. Concebuts amb un format de taller pràctic, els workshops seran impartits per artistes, agents del món de l'art i especialistes de la comunitat educativa.

Com transformar conceptes vinculats al llenguatge contemporani en formes pràctiques de transferència a l'aula? Des d'aquest punt de partida, els tallers tenen l’objectiu de proporcionar eines de treball a l'alumnat, generar continguts que puguin aplicar-se a contextos reals d'aprenentatge i viure processos creatius de la mà de convidats professionals.

Oferim sis tallers al llarg del curs: Els dimecres 19 de novembre, 10 de desembre, 21 de gener, 18 de febrer, 18 de març i 15 d'abril, de 18 a 21 h

Workshops_Activar l'aula

Programa

Lloc: Espai Taller
Preu: Gratuït

Dimecres 15 d'abril de 2015, de 18 a 21 h
La condició d’alienígena

A càrrec de Mireia c. Saladrigues

El que pedagògicament s’entén com a “tasca autèntica” és el que, per experiència, anomeno ser un “àlien que aterra a l’institut”. La condició d’alienígena, o d’algú diferent que no forma part d’un mateix grup, desperta curiositat. I és aquesta circumstància la que he usat en els entorns educatius per crear un context “real” de treball. Em refereixo no sols a compartir processos creatius i fer comprensibles les preocupacions i metodologies de treball, sinó a poder centrar un interès concret, potent i entusiasta... I és que molts artistes despleguem i usem en els nostres processos creatius allò que en l’educació són les metodologies globalitzadores.

Mireia c. Saladrigues és artista visual i investigadora. Per mitjà de metodologies diverses, els seus projectes aborden els processos de formació d’un públic, les condicions a les quals s’exposa l’espectador i quines són les circumstàncies institucionals que determinen la relació amb el fet artístic. Saladrigues està realitzant un doctorat a la University of the Arts a Hèlsinki i forma part de la galeria àngels barcelona.

Per a més informació: 93 412 14 13 i educacio [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Activitats

Imatges

Mireia C. Saladrigues
Mireia C. Saladrigues
Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske