Activitats Professorat

La condició d’alienígena

Workshops_Activar l'aula

15 abr. 2015

Mireia C. Saladrigues

Mireia C. Saladrigues

ATENCIÓ CANVI DE DATES

Aquesta proposta planteja el workshop com un nou espai on el professorat podrà adquirir coneixements i recursos d'aplicació directa a l'aula. Concebuts amb un format de taller pràctic, els workshops seran impartits per artistes, agents del món de l'art i especialistes de la comunitat educativa.

Com transformar conceptes vinculats al llenguatge contemporani en formes pràctiques de transferència a l'aula? Des d'aquest punt de partida, els tallers tenen l’objectiu de proporcionar eines de treball a l'alumnat, generar continguts que puguin aplicar-se a contextos reals d'aprenentatge i viure processos creatius de la mà de convidats professionals.

Oferim sis tallers al llarg del curs: Els dimecres 19 de novembre, 10 de desembre, 21 de gener, 18 de febrer, 18 de març i 15 d'abril, de 18 a 21 h

Programa

Lloc: Espai Taller
Preu: Gratuït

Dimecres 15 d'abril de 2015, de 18 a 21 h
La condició d’alienígena

A càrrec de Mireia c. Saladrigues

El que pedagògicament s’entén com a “tasca autèntica” és el que, per experiència, anomeno ser un “àlien que aterra a l’institut”. La condició d’alienígena, o d’algú diferent que no forma part d’un mateix grup, desperta curiositat. I és aquesta circumstància la que he usat en els entorns educatius per crear un context “real” de treball. Em refereixo no sols a compartir processos creatius i fer comprensibles les preocupacions i metodologies de treball, sinó a poder centrar un interès concret, potent i entusiasta... I és que molts artistes despleguem i usem en els nostres processos creatius allò que en l’educació són les metodologies globalitzadores.

Mireia c. Saladrigues és artista visual i investigadora. Per mitjà de metodologies diverses, els seus projectes aborden els processos de formació d’un públic, les condicions a les quals s’exposa l’espectador i quines són les circumstàncies institucionals que determinen la relació amb el fet artístic. Saladrigues està realitzant un doctorat a la University of the Arts a Hèlsinki i forma part de la galeria àngels barcelona.

Contacte

Per a més informació: 93 412 14 13 i educacio@macba.cat

Informació de contacteFundación Banco Santander és conscient que cal donar suport a l'art des de l’ensenyament i promoure un sistema pedagògic que reforci la creativitat i l’experiència estètica. Per això, la Fundació ha renovat i ampliat el 2013 el conveni de col·laboració amb el MACBA, mitjançant el qual actua com a mecenes del seu programa de formació permanent de professorat.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.