Un dimarts cada mes, quan el museu és tancat, s’obre el taller del MACBA per escoltar artistes, col·lectius i comissaris, amb la intenció de conèixer els seus projectes en curs, dialogar i crear complicitats i retorns entre els assistents. Cada sessió està liderada per un projecte i convidats diferents, un funcionament que es fa ressò dels processos de treball comuns en les pràctiques artístiques de col·lectius independents.

A l’abril comptem amb el Col·lectiu Leland Palmer, que aprofitant que el museu és tancat, enfocarà la seva participació cap al concepte d’invisibilitat des de diverses perspectives.
El treball del Col·lectiu Leland Palmer sorgeix a partir de les inquietuds compartides entorn de l’art contemporani i les pràctiques culturals. Per ells, la curadoria constitueix un dels punts d’intersecció –entesa com a coexistència diluïda, simbiòtica i, per tant, necessària– entre teoria i praxi. Aquesta coexistència és una de les condicions de possibilitat perquè es produeixi el fet artístic, i és un lloc per a la dilució dels límits entre teòric-artista-curador.

Leland Palmer concep la pràctica curatorial com un procés d’investigació i aposta pel codesenvolupament i la construcció d’espais participatius a partir de la interacció, l’intercanvi d’eines crítiques i de micronarratives que ajudin a generar un discurs crític col·lectiu. Aquesta possibilitat situa el col·lectiu davant la dificultat d’una recerca de «nous» criteris pel que fa a l’art contemporani. Una tasca transversal que ens correspon a tots i que pot ajudar, entre moltes altres qüestions, a desemmascarar el règim del que és políticament correcte i a la reordenació política del territori en el context cultural.

Més informació:
https://palmerproduce.wordpress.com/.

Participant

Alicia Escobio Alonso
Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Amb el suport de:
Illy
Col·lectiu Leland Palmer

Programa

DIMARTS 26 D'ABRIL DE 2016, 19 h
Lloc: Espai Taller


Continguts relacionats

Activitats