A The Museum is Closed, Gabriela Córdoba i Unai Reglero dialogaran a partir de la presentació dels seus darrers projectes a CaldodeCultivo, un col·lectiu transdisciplinari amb base a Bogotà dedicat a les pràctiques artístiques en context del qual formen part, juntament amb Guillermo Camacho. La seva pràctica se centra en el qüestionament de les polítiques neoliberals i les narratives que les justifiquen, i posa en evidència les imposicions, exclusions i violències que comporten. Així, problemàtiques de caràcter global, com els processos de renovació urbana i els desplaçaments que generen, són tractades a través de projectes artístics en context en què despleguen diverses estratègies artístiques per crear dispositius de contrainformació, de provocació i agitació popular que involucren les comunitats afectades. L'objectiu és amplificar les lluites, les tàctiques de resistència i estratègies de supervivència de l'anomenada «ciutat informal», aquesta gran massa d'éssers i llocs que es troben exclosos del desenvolupament urbà.

CaldodeCultivo és, doncs, un col·lectiu que reacciona al context, i aquests últims anys ha desenvolupat projectes en diverses ciutats americanes i europees: Detroiters (Ideas City Detroit, EUA, 2016); Medellín Sobre Todos (MDE15. Encuentro Internacional de Arte de Medellín, 2015); Comanche (Artecámara, Bogotà, 2015); Yo no soy una puta (Idartes, Bogotà, 2014); Terra Promesa (Transmissions, Tarragona, 2014); Arriba los de Abajo (La Otra Bienal, Bogotà, 2013); Europa (Expeditions.eu, Varsòvia, 2013); Lo importante es la Base (Expeditions.eu, Tarragona, 2013), etc. Ha estat seleccionat per desenvolupar un projecte llarg de residència a Laznia Centre d'Art Contemporani de Gdansk (Polònia) entre 2016 i 2018.

Gabriela Córdoba és artista, politòloga i investigadora cultural interessada a abordar la relació entre poder, resistència, art i comunicació a la ciutat neoliberal.
Unai Reglero és artista, director d’art, grafista, curador i activista cultural.

Segueix les sessions anteriors al blog http://themuseumisclosed.tumblr.com/

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Amb el suport de:
Illy
Señora puta CaldodeCultivo

Programa

DIMARTS 20 DE JUNY DE 2017, 19 h
Lloc: Espai Taller

Més informació: macba [at] macba [dot] cat i tel. 93 481 33 68