The Museum is Closed és un espai de conversa entre artistes, comissaris i agents culturals, promogut per Amics del MACBA, a partir de l’escolta de projectes amb la voluntat de generar reflexió i diàleg entorn de la pràctica artística.

Ficcions patògenes és un projecte que investiga com és possible que algunes marques corporals hagin adquirit un significat social, cultural, polític, i també com aquestes marques es constitueixen a partir de la relació entre diverses disciplines del coneixement com la botànica, la zoologia, l’economia, l’arquitectura, l’anatomia i el dibuix artístic canònic.

En aquest sentit, el complex procés de colonització apareix com una matriu en la qual podem treballar diversos punts d’articulació, producció, resistències, creació, classificació, etc., de les creacions d’aquestes ficcions que van constituint òrgans, animals, fruits i flors. Treballo sobre el document de la meva pròpia història clínica infantil, especialment en un episodi d’intervenció quirúrgica sobre la prominentia laryngea, coneguda comunament com a nou del coll o nou d’Adam.

Ficcions patògenes és un projecte seriat, s’articula en capítols, incloent-hi un llibre futur. Comprèn una sèrie d’intervencions teòriques, plàstiques i visuals, en el límit entre la ficció i el document, que es materialitzen en objectes, marques i evidències. El capítol següent és una conferència performàtica, Ficcions patògenes: Un òrgan bíblic (Genealogies del visible), i consisteix en l’exposició oral i material de fetitxes i objectes de propietats màgiques. Per arribar a Yvy Mara He’y cal fer una sèrie de rituals d’invocació i de transformació, que inclouen la infusió de flor de cor, el relat d’històries de l’origen, la fabricació d’ídols de fang, i la transformació d’òrgans en fruits i d’homes en flors.

Per a públic especialment interessat en temes de ficció literària, decolonialitat, gènere, diversitat, arts visuals del sud.

Segueix les sessions anteriors al blog http://themuseumisclosed.tumblr.com/

Activitat preferent per als Amics del MACBA.

Duen Xara Sacchi (Aguaray, Argentina) és artista visual, investigador, activista cuir del sud. Ha participat en el PEI - Programa d’Estudis Independents del MACBA (2014-2015) i ha desenvolupat accions, residències i presentacions del seu treball a L’occasione (Bilbao, 2012), Arteleku (Donostia-Sant Sebastià, 2013), La Taller (Bilbao, 2013), L’Estruch (Sabadell, 2015), Tabakalera (Donostia, 2015), La Ene (Buenos Aires, 2016), entre altres llocs. Escriu a Pikara Magazine, EEM.

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Amb el suport de:
Illy
The Museum is Closed

Programa

DIMARTS 13 DE DESEMBRE DE 2016, 19 h DE 2016, 19 h
Lloc: Espai Taller

Més informació: amics [at] macba [dot] cat i tel. 93 481 33 68