D'octubre del 2020 al juny del 2021
Online

Aquest és un espai de trobada i autoformació obert a la participació de persones i organitzacions que vulguin compartir els seus coneixements i experiències entorn de la cuina i que vulguin reflexionar sobre qüestions que la travessen en el context actual de crisi alimentària. El final de les energies fòssils, l’esgotament dels recursos, el canvi climàtic, la sobirania alimentària i el model actual de conreu i consum s’aborden des de la reflexió, la paciència i la lentitud, perquè l’emergència i la crisi reclamen precisament aturar-se, canviar de ritme i parar atenció per trobar alternatives que ens permetin esquivar la crisi i imaginar un altre futur possible. 

Mitjançant l’intercanvi de sabers entre els participants, hem desenvolupat un coneixement col·lectiu i sense jerarquies. Les respostes a les preguntes «què volem aprendre» i «què podem ensenyar» articulen el contingut de les sessions. Ens fixem en els sabers tradicionals, però el que més ens interessa de la tradició és el saber que s’adapta amb coherència als diferents contextos, el que resisteix als canvis i aborda els reptes de forma tàctica; en definitiva, el saber que conté el fons de cada recepta. Per això el hackeig i l’experimentació formen part de la nostra pràctica. 

Cuinem i tastem receptes, parlem de productes de temporada, d’ingredients oblidats i de cuina d’aprofitament, i compartim receptes de tot el món adaptades a altres tradicions, ingredients i sabers. En les properes sessions seguirem treballant sobre tots aquests temes des d’una cuina plàstica, flexible i resilient. 

A càrrec de Marina Monsonís, artista, i Yolanda Nicolás, coordinadora de Programes Públics.

La Cuina receptes

 
Informació pràctica: 
  • Dates: D'octubre del 2020 al juny del 2021

  • Dirigit a: Proposta intergeneracional

  • Horari: Els dijous d’11 a 14 h

  • Preu: Gratuït. Amb inscripció prèvia 

  • Per formar part del grup, poseu-vos en contacte amb Yolanda Nicolás: ynicolas [at] macba [dot] cat. Durant el curs i tenint en compte les vacances de Nadal i Setmana Santa, s’obriran més períodes d’inscripció.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68. 


Continguts relacionats

Vídeos

L’or no s’associa amb la brutícia. I l’or, com els diamants, és un material exalçat. Té un grau d’abstracció tal que et situa –si el fas servir artísticament– en un nivell encara més elevat.
James Lee Byars