al

Aquest taller proposa desenvolupar, en diverses fases, l’equipament necessari per dotar La Cuina del MACBA d’un mobiliari versàtil que tingui en compte les diferents tipologies d’activitats que s’hi programen i, per tant, els diferents usos d'aquest espai. Es prendrà com a punt de partida les necessitats que es plantegen al taller de La Cuina, és a dir, cuinar i compartir el menjar de manera col·lectiva i confortable, però sense oblidar altres accions que es desenvolupen en aquest espai de convivència.

El taller se centrarà en el disseny i la construcció de prototips funcionals de dispositius mòbils mitjançant la manipulació de materials reutilitzats, aprofitant les seves propietats físiques, jugant amb les seves característiques formals i aplicant diverses tècniques de transformació. D’aquesta manera podrem crear els nostres propis espais de relació, cures, aprenentatge i gaudi.

El procés de treball també permetrà generar dinàmiques de cooperació i participació que afavoreixin l’autoconstrucció per part dels usuaris, com a eina de conscienciació i apropiació. Ressaltar la importància de la cultura del prototipat, la documentació dels processos de disseny com a part integral dels projectes i el foment de la cultura DIWO (Do It With Others/Fes-ho amb els altres) són altres objectius d’aquest taller.

Taller adreçat a persones interessades en el disseny obert, la creació col·lectiva i la reutilització de materials.

Taller a càrrec del col·lectiu Makea Tu Vida.

Makea Tu Vida és una entitat sense ànim de lucre de caràcter social i educatiu, que treballa al territori que existeix entre els mons del disseny i l’ecologia. Les seves pràctiques van dirigies a fomentar el disseny obert, l’intercanvi de coneixements i la creativitat col·lectiva, aplicats a la reutilització en diferents contextos i situacions.

Participant

Marina Monsonís

Programa

DEL 8 AL 12 DE JULIOL
Lloc:
La Cuina
Preu: Gratuït amb inscripció prèvia.

El 8 y el 12 de juliol, de 10 a 14 h
El 9 a l'11 de juliol, fins a les 20 h. Aquests tres dies compartirem un dinar col·lectiu

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68