al

La Cuina és un espai de trobada obert a la participació de tothom, especialment a persones i organitzacions que vulguin compartir els seus coneixements i experiències entorn de la cuina. És un espai per reflexionar, des del saber i la parla que possibiliten les mans laborioses, sobre la sobirania alimentària, la fi de les energies fòssils (i l’extrema dependència del petroli del model alimentari actual), el canvi climàtic i l’esgotament dels recursos. Partim de les formes de l’educació popular i la riquesa dels sabers tradicionals, de l’intercanvi cultural i de la vida quotidiana de les persones que hi participen.

A càrrec de Marina Monsonís.

Marina Monsonís és una artista visual que treballa amb processos híbrids i heterogenis de transformació social arrelats als territoris, en projectes col·lectius, comunitaris i pedagògics que relacionen les ciències del mar, el disseny basat en el lloc, la gastronomia, el graffiti, la geografia radical, l'etnografia i la memòria crítica, oral i gestual. Treballa en projectes que connecten la cuina amb aspectes polítics, crítics, socials i transgeneracionals per crear debats i transmetre coneixements sobre les complexitats i els conflictes que habiten en el km 0. Està interessada en la convivència d'espais radicals on les persones es constel·len en les recerques, les tècniques, els sabers locals i globals, antics i emergents, mantenint-se en un ecosistema generós i enriquidor, on a taula dominin el goig, l'intercanvi i l'harmonia.

Participant

Marina Monsonís

Programa

ELS DIJOUS DEL 10 DE GENER AL 27 DE JUNY, de 11 a 14 h
Lloc: Aula 0
Preu: Gratuït

Durant els dijous del mes de juny, A partir de les 13.30 h, les sessions de La cuina continuaran amb un recital de música i paraula obert a tothom i amb convidats diferents cada dia.

- 6 de juny, a càrrec de Nico Roig, Mancebia Postigo i Martí Sales
- 13 de juny, a càrrec de Maria Arnal i Illan Manouach
- 20 de juny, a càrrec de Rosa Sánchez
- 27 de juny, a càrrec de Cantaires Barceloneta, Gent Gran Casal Mediterrània i Juan Carlos Lérida

Us podeu portar el dinar per gaudir d’aquest luxe comunal.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68