Dissabte 14 i dimecres 18 de maig de 2022

Vine a celebrar amb nosaltres la Nit més flamenca de l’any amb Pujar i baixar escales Sobre el treball de Teresa Lanceta com a escriptura, proposta de Pedro G. Romero i Teresa Lanceta amb les bailaoras Javiera de la Fuente, Fuensanta «La Moneta» i Ana Morales, amb motiu de la Nit dels Museus, dissabte 14 de maig a les 21:00 h. Així mateix, s'oferiràn presentacions a les exposicions en curs, de 19:00 a 20:45 h i de 22:00 a 00:15 h. A més, el MACBA Bar estarà obert fins a la una de la matinada.

Dimecres 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, a les 19:00 h, Teresa Lanceta i Leire Vergara reflexionaran entorn de Treball d'estudi, un projecte en coautoria sobre els mecanismes de construcció d'històries personals i col·lectives, de sociologia, d'antropologia i d'art. També serà una jornada de portes obertes, ocasió ideal per visitar Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert, En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual, Col·lecció MACBA i Manuals de reparacions i sons còsmics.

I del 14 al 18 de maig, en horari habitual, tindrà lloc la ja tradicional venda especial MACBA BOOKS, que ofereix una selecció de llibres del MACBA a un preu únic de 6 € a la MACBA Store Laie.

Dissabtes MACBA. Gratuït gràcies a Uniqlo
Dissabtes MACBA
Uniqlo
Vista de l'exposició "Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert".

Programa

Activitat
Subir y bajar escaleras

Pujar i baixar escales

Proposta de Pedro G. Romero i Teresa Lanceta amb motiu de la Nit dels Museus
Dissabte, 14 de maig de 2022

Teresa Lanceta i Pedro G. Romero s’uneixen en coautoria per presentar Pujar i baixar escales, una actuació en viu que tindrà lloc durant la Nit dels Museus i que comptarà amb la participació de les bailaoras Javiera de la Fuente, Fuensanta «La Moneta» i Ana Morales. Pedro G. Romero farà una lectura de textos propis i les tres bailaoras actuaran amb teixits i teles de Lanceta.

«El treball en una bona prosa té tres esglaons: un de musical, en què es compon; un altre d’arquitectònic, en què es construeix; finalment, un de tèxtil, en què es teixeix.»

Walter Benjamin, Einbahnstraße (Carrer de sentit únic), 1928.

En el treball de Teresa Lanceta hi pesa una forma determinada d’escriure. No ens referim només als seus textos meravellosos, sinó a la tensió entre esdeveniment i text que hi ha en el seu gest, en la manera de fer, en el teixit mateix. Aquesta lectura de Pedro G. Romero, amb les bailaoras, és com un subratllat que visibilitza el que hi ha d’escriptura en els teixits, teles i tèxtils de Lanceta.

Activitat
Teresa Lanceta i Leire Vergara

Treball d'estudi

Dimecres, 18 de maig de 2022

Des del 28 de novembre del 2019 fins a l’agost del 2021, Leire Vergara i Teresa Lanceta han fet reunions periòdiques online que han enregistrat, transcrit i traslladat a l’espai expositiu. Les sessions segueixen una successió cronològica des de principis dels setanta, quan Leire neix i Teresa comença el seu treball tèxtil, fins al present. A cada trobada aporten objectes que permeten desenvolupar una reflexió a partir d’una data i un context determinats, mecanismes de construcció d’històries personals i col·lectives, de sociologia, d’antropologia i d’art


Continguts relacionats

Vídeos