Carregant...

No hay replay, 1989

Instal·lació, Dimensions variables

“La meva obra és el record i el souvenir d’aquest record al mateix temps, com si agafessis una pedra de la platja i te l’enduguessis a casa: en aquell moment la converteixes en souvenir i en record a la vegada”, explicava Carlos Pazos en una entrevista l’any 1992. Amb arrels en el neodadaisme i en un pop que podríem anomenar brut, Carlos Pazos ha estat un gran recuperador d’objectes. Tot i el seu gust pel grotesc i la ironia, la nostàlgia i la pèrdua de la ingenuïtat són allò que identifica una manera de treballar i una manera d’estar en el món, com mostra la gran instal·lació presentada l’any 1989 a Metrònom i que ha estat recuperada al MACBA l’any 2021. Una escala d’avió que no porta enlloc centra l’escena, plantejada com una múltiple composició d’elements que remeten a la passió proustiana de l’artista i a la idea d’objecte escenificat. Els nans de jardí, les màquines d’horòscops i les teranyines il·luminades per boles de discoteca són indicis a seguir d’una obra que funciona com a compendi de les obsessions de l’artista.


Fitxa tècnica

Títol original:
No hay replay
Número de registre:
RT.0132
Artista:
Pazos, Carlos
Data de creació:
1989
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Materials diversos
Dimensions:
Dimensions variables
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Carlos Pazos, A+V Agencia de Creadores Visuales
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.