Carregant...

Mar de hierba, 1973

Mar d'herba, 1973
Objecte, 33 x 38,5 x 6,3 cm

En el marc de l’arte povera, la reflexió sobre la materialitat de la natura va centrar les accions de Fina Miralles a començament dels anys setanta. Bona part dels seus treballs posaven l’accent en la dialèctica entre natura i artifici mitjançant el canvi de context d’elements físics. La seva sèrie Translacions documenta algunes d’aquestes accions realitzades el novembre de 1973. A la platja de Premià de Mar, Miralles va fer flotar herba al mar: l’herba, que s’havia plantat a Sabadell, es va tallar i transportar en pans de 40 x 40 cm. La flotació va durar unes tres hores. Miralles va reunir les imatges de l’acció en una caixa-maleta com una referència a l’emblemàtica Boîte en valise de Marcel Duchamp. Un dels altres treballs de Translacions es va dur a terme a Sant Llorenç del Munt, on l’artista es va «plantar» a terra com si fos un arbre, enterrant el seu propi cos fins als genolls, tal i com es pot veure als materials documentals que es mostren a la vitrina.


Fitxa tècnica

Títol original:
Mar de hierba
Número de registre:
1539
Artista:
Miralles, Fina
Data de creació:
1973
Any d'adquisició:
2000
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Maleta de pintor, fotografia a les sals de plata, reprografia i funda de polipropilè amb herba i terra
Dimensions:
33 x 38,5 x 6,3 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Fina Miralles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman