Carregant...

Triangle, simbologia de poder i mort, 1976/2020

Fotografia, 14 fotografies

Fina Miralles va presentar aquesta acció el novembre de 1976 al Museu de Mataró, en el marc del cicle «Per matar-ho», que també va incloure intervencions de Jordi Benito i de Ferran Garcia Sevilla. Es tracta d’un treball que forma part de l’última etapa conceptual de l’artista, entre 1976 i 1978, quan el seu desacord amb la situació social i política de la Transició espanyola orientava les seves propostes. Amb la intenció de mostrar una actitud combativa davant la manipulació, la violència i el crim, va practicar l’art d’acció en viu o en directe. El cos – ja fos el de l’artista o el d’un actor– no era un mitjà d’investigació formal, sinó un camp on expressar un missatge de crítica social. Responen a aquest moment les propostes com Standard (1976), Triangle, simbologia de poder i mort (1976) i Tres esquemes de mort artificial (1977). En el cas de Triangle, simbologia de poder i mort, la referència a l’estructura piramidal remet, d’una manera directa, a una concepció abusiva i desigual del poder. Amb aquestes accions, Miralles denuncia la crueltat i l’abús exercits sobre el món animal, sobre el medi ambient i també sobre les dones.


Fitxa tècnica

Títol original:
Triangle, simbologia de poder i mort
Número de registre:
5913
Artista:
Miralles, Fina
Data de creació:
1976/2020
Any d'adquisició:
2020
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Acció dins el cicle «Per matar-ho». Museu de Matró. Amb Jordi Benito, Ferran Garcia Sevilla i Fina Miralles. - Impressió per raig de tinta sobre paper
Dimensions:
14 fotografies
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació de l'artista
Copyright:
© Fina Miralles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.