Carregant...

El rastre de la sirena, 2014/2020

Fotografia, 4 fotografies: 60 x 80 cm c/u

En aquesta obra feta l’any 2014 en aigües del Cap de Creus, Fina Miralles pren un bany de mar mentre una càmera en captura el rastre. En nedar deixa un rastre d’escuma i d’aigua remoguda que evoca la cua d’una sirena. Una «fotoacció», com la qualifica la mateixa artista, que forma part de la represa d’accions duta a terme per Miralles al començament de la dècada del 2000. Després d’un llarg període en què es va dedicar a d’altres gèneres com la pintura o el dibuix, l’artista recupera l’accionisme com un diàleg personal amb la natura, en línia amb les sèries que havia realitzat als anys setanta. En l’imaginari artístic i vital de Miralles, l’element mar hi té una presència destacada. Ja l’any 1975 va fer-hi una immersió: Relació del cos amb l’aigua del mar, que va situar dins la sèrie Relacions. Relació del cos amb elements naturals, una acció en què l’artista es submergia en el mar i s’allunyava nedant cap a l’horitzó. 


Fitxa tècnica

Títol original:
El rastre de la sirena
Número de registre:
5871
Artista:
Miralles, Fina
Data de creació:
2014/2020
Any d'adquisició:
2020
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Impressió per raig de tinta sobre paper
Dimensions:
4 fotografies: 60 x 80 cm c/u (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació de l'artista
Copyright:
© Fina Miralles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.