Carregant...

Vol ras, 1978

Objecte, 26 x 45 x 28 cm

L’animal dissecat va ser una presència recurrent en les obres de Fina Miralles, com aquest ocell condemnat al vol rasant que segueix buscant l’aire a través d’una tela metàl·lica. Quan aquesta obra va formar part, l’any 1979, de l’exposició Paisatge a la Fundació Joan Miró de Barcelona, el crític d’art Alexandre Cirici va parlar del nou paisatgisme d’aquesta artista que omplia espais expositius amb arbres engabiats i pileres de terra, envasava elements naturals dins pots de conserva i presentava animals dissecats, explorant així la dialèctica entre natura i artifici i recordant-nos que la natura és, en ella mateixa, un diàleg entre vida i mort. «El paisatgisme de l’aire és representat per l’ocell dissecat, en posició de volar. [...] Al·ludeix a la vida», va escriure Cirici en aquell moment.


Fitxa tècnica

Títol original:
Vol ras
Número de registre:
RT.0065
Artista:
Miralles, Fina
Data de creació:
1978
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Ocell naturalitzat, malla metàl·lica, terra i urna de metacril·lat
Dimensions:
26 x 45 x 28 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Fina Miralles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.