Carregant...

Standard, 1976/2020

Mèdia-instal·lació, 2 fotografies: 60 x 40 cm c/u

Standard és una acció que Fina Miralles va dur a terme l’octubre de 1976 a la Galeria G de Barcelona. L’artista es va asseure en una cadira de rodes lligada de mans i peus, i emmordassada amb una mantellina. Davant seu, una projecció de diapositives mostrava tot allò que, segons la normativitat de gènere, conformava socialment la dona: la primera comunió, el casament, la maternitat i la formació d’una família, la vida domèstica; i alhora, un ideal de bellesa, ser objecte de desig. Paral·lelament, un televisor i una ràdio emetien la programació de l’època, articulada com a vehicle de perpetuació dels estereotips sobre la dona, la construcció de la subjectivitat i els codis socials. Standard denuncia la religió, l’educació i els valors socials com a eines de codificació i cosificació de la dona, a través de comportaments, actituds, ideologies i creences induïdes des del naixement. Hi ha una translació de la subjectivitat que es construeix en el recorregut de les imatges. La coerció a què se la sotmet a través d’un exoesquelet, l’apèndix que la immobilitza, no és només la cadira de rodes. Cada imatge li trepitja la pròpia subjectivitat i queda impresa en la seva construcció biopolítica.


Fitxa tècnica

Títol original:
Standard
Número de registre:
5911
Artista:
Miralles, Fina
Data de creació:
1976/2020
Any d'adquisició:
2020
Estat:
En préstec
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Projecció de diapositives digitalitzades, impressió per raig de tinta sobre paper i enregistrament sonor
Dimensions:
2 fotografies: 60 x 40 cm c/u (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació de l'artista
Copyright:
© Fina Miralles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.