“Apadrina el teu Equipament” promou el treball conjunt entre els grans equipaments culturals i els centres educatius del barri del Raval per desenvolupar projectes de llarga durada integrats en el currículum acadèmic. S’aprofiten, així, el potencial cultural del territori i les diverses formes d’expressió que aquest ofereix (musical, artística, teatral, de patrimoni, etc.) per crear propostes educatives adaptades a la realitat de l’alumnat. 

Cada projecte o apadrinament és singular, fruit d’un treball conjunt entre els professionals dels serveis educatius dels equipaments culturals i els docents, i està enfocat a donar resposta a les necessitats de l’etapa educativa, el contingut de l’assignatura, les competències a treballar, així com les característiques de l’alumnat. Es tenen presents la diversitat de l’alumnat i la voluntat d’incidir en l’apropament de les famílies als centres culturals.

Aquest procés culmina amb una activitat de final de curs on s’exposen i es presenten els apadrinaments desenvolupats al llarg del curs escolar.

Característiques:

  • Són projectes de llarga durada (un curs escolar, amb voluntat de continuïtat) vinculats específicament a un cicle, grup o classe.
  • Les iniciatives s’inclouran dins del currículum acadèmic.
  • Els grans equipaments culturals posen els seus recursos educatius a l’abast dels centres educatius.
  • Els centres educatius assumeixen el compromís de fer un treball conjunt amb els serveis educatius dels grans equipaments culturals del barri.

Participants:

  • Administracions: Ajuntament de Barcelona, Districte de Ciutat Vella, Foment de Ciutat i Consorci d’Educació de Barcelona.
  • Grans equipaments culturals (GEC): Arts Santa Mònica, Fundació Joan Brossa, CCCB, Gran Teatre del Liceu, Museu Marítim de Barcelona, Filmoteca de Catalunya, Memorial Democràtic, Palau Güell, MACBA, CSIC-IMF, La Capella i el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca (Institut Català de les Dones).
  • Centres educatius: EBM Cadí, EBM Canigó, EBM Mont Tàber, EBM Aurora, Escola Castella, Escola Collaso i Gil, Escola Milà i Fontanals, Escola Drassanes, Escola Labouré, Escola Mossén Jacint Verdaguer, Escola Vedruna-Àngels, Escola Cintra, Institut Consell de Cent, Institut Milà i Fontanals i Institut Miquel Tarradell.qº
  • Coordinació:  Fundació Tot Raval en el marc del Raval Cultural i amb la col·laboració dels Serveis Educatius de Ciutat Vella.