al

Sortir de l’aula, entrar al museu, treure el museu a fora. Aproximar-nos, observar-nos i representar-nos. Provar, veure, jugar.

VideoRavaleres és un projecte que utilitza el mitjà audiovisual com a eina d’experimentació per acostar-se des de diversos llocs i punts de vista al museu. La idea és generar noves connexions entre les escoles, el museu i el barri, a l’hora que es desdibuixen els límits entre aquests espais a través de la mirada i l’escolta.

De gener a abril del 2019 s’ofereixen una sèrie d’activitats tals com passejar a cegues pels diversos espais, explorar el carrer com si fos un museu i reconèixer el museu com a prolongació del carrer. Es proposa un cadàver exquisit audiovisual entre escoles per generar llaços i que facin un retrat coral d’aquests espais, entesos com a extensions de si mateixos. El barri està viu i el museu en forma part.

Aquest programa es desplega dins del marc del projecte Apadrina el teu equipament, una iniciativa que impulsa la col·laboració entre els grans equipaments culturals i els centres educatius del Raval, amb l’objectiu de dur a terme projectes d’aula innovadors que s’adaptin a les diferents realitats de cada centre.

.

Programa

DATES DE GENER A ABRIL DE 2019
L'activitat consta de 8 sessions de 90 minuts (es concretarà amb cada centre educatiu)
Preu: gratuït amb inscripció prèvia
Activitat per a cicle superior de primària, secundària i batxillerat.
Educació
educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13
Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer