VIDEO

MACBA presenta "Melanie Smith. Farsa i artifici"

Categoria
Exposicions / Altres

El MACBA presenta Melanie Smith. Farsa i artifici, la més àmplia exposició institucional que s’ha organitzat mai a Europa del treball de l’artista. La mostra inclou tot el ventall de mitjans en què s’expressa Smith, des de les primeres escultures, assemblatges, relleus i pintures fins a les seves obres en vídeo, fotografia i instal·lacions.

Des dels anys vuitanta, Smith ha abordat temes interrelacionats que abasten els efectes i detritus de la industrialització, l'economia i l'estètica de l'abstracció, la urbanització, el colonialisme i, més recentment, la natura i l'entropia. En la seva obra, els mercats atapeïts de quincalla de plàstic de Ciutat de Mèxic esdevenen testimonis del domini de les economies neoliberals, però també de l'existència de mercats i sistemes de circulació alternatius. D'altra banda, constitueixen la base d'una investigació sobre l'abstracció ―el monocrom― en relació amb la ciutat, l'avantguarda, el modernisme, l’indigenisme i diverses formes de nacionalisme. En última instància, Smith du a terme un treball d'arqueologia del modernisme i la modernitat.

L'exposició del MACBA examina en profunditat la trajectòria de Smith i inclou obres de nova producció. L'exposició està produïda en col·laboració amb el MUAC de Ciutat de Mèxic, i el Museo Amparo de Puebla, Mèxic.

Exposició del 18.05 al 07.10 del 2018.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.