al
L’Alícia del país de les meravelles cau per un forat i es troba en un món de fantasia poblat per criatures extravagants. Inspirats per l’univers de Lewis Carroll i per l’obra Spiral City de Melanie Smith, investigarem la imatge de l’espiral en la natura, l’art i les galàxies. El taller girarà al voltant de conceptes com l’estranyament, l’absurd i el canvi d’escala o de format. Així, traçarem el rastre d’una espiral efímera per filmar-ne el moviment, farem classes de ball des de l’experiència d’allò desconegut o llegirem el moment en què Alícia entra al món de fantasia mentre baixem per unes escales de cargol. Després de visitar una selecció d’obres de l’exposició Farsa i artifici, en un viatge d’allò micro a allò macro, anirem introduint els vincles entre Alícia i l’artista per acabar reinterpretant escenes del conte amb el nostre cos. El famós berenar de bojos, el camp de croquet de la reina o l’habitació del Conill Blanc serviran de punt de partida per inventar noves històries mitjançant la teatralització: què ha passat abans i després d’aquestes escenes? Si ens convertim en els seus personatges i després ens quedem quiets, potser aconseguirem fer una pintura performativa entre tots, un mannequin challenge que durant uns minuts omplirà el museu.
Foto: Anna Fàbrega

Programa

ELS DIMECRES DE JULIOL I AGOST (EXCEPTE 15 I 29 D’AGOST), A LES 11.30 h
Lloc:
Sales del museu.
Preu: 3 € per participant (tant adults com infants). Gratuït amb carnets Família i Amic.

Recomanem la compra anticipada aquí:

EntradesCompra les entrades online.

Oferim visites amb intèrpret en llengua de signes sota reserva prèvia al 93 412 14 13 o per correu electrònic educacio [at] macba [dot] cat. També disposem de servei de préstec de bucles magnètics individuals.

educacio [at] macba [dot] cat
Tel: 93 412 14 13

Exposició

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske