Res no caracteritza tant la poètica de Melanie Smith com la manera en què elabora la seva crítica de la modernitat i la contemporaneïtat artística, a partir del fet de mostrar la supervivència d’expressions, motius i afectes estètics i formals que es nuen i es despleguen en contextos socials on sembla que no tinguin cabuda. El seu treball explora com aquestes «imatges supervivents» es troben latents en les formes vitals i existencials de llocs que tendeixen a ser llegits merament pel seu exotisme. En el context de l’art contemporani de Mèxic, el treball de Melanie Smith (Anglaterra, 1965) destaca com un exercici deconstructiu i genealògic de la història de l’art occidental. De l’art minimalista al surrealisme de James, del muralisme de Rivera a la pintura del Bosch i de Brueghel, la funció estètica de la història de l’art és, per aquesta artista, la que té a veure amb la manera en què la memòria i el present s’entrecreuen en la materialitat de l’art.

José Luis Barrios Lara és filòsof i historiador de l’art. Professor de la Universidad Iberoamericana i de la Universidad Nacional Autónoma de México i curador associat del Museo Universitario Arte Contemporáneo (MuAC).

Melanie Smith. Farsa i artifici. Foto: Miquel Coll

Programa

DILLUNS 17 DE SETEMBRE, a les 19 h
Lloc
: Fòrum Convent dels Àngels.
Preu: Gratuït Amb inscripció prèvia

InscripcióAccedeix-hi directament fent clic al botó.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Exposició


Continguts relacionats

Vídeos

Àudios

Parlem de "Melanie Smith. Farsa i artifici"
Son[i]a #266 Melanie Smith
12.07.2018
Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske