10 i 24 d’octubre de 2022; 8 i 22 de febrer de 2023

Aquests tallers plantegen compartir pràctiques artístiques entre artistes i docents per trastocar-les, posar-les en comú en l’espai educatiu i retornar-les, transformades per la interacció dels alumnes a l’aula, a la resta dels docents i a l’artista. Cada taller s’articula en tres parts: la primera sessió, que té lloc al museu, és una presa de contacte per entaular un diàleg i dur a terme diversos exercicis, accions i reptes proposats per l’artista convidat. La segona part, que el professor fa pel seu compte a l’aula, té com a objectiu adaptar lliurement les propostes explorades en el museu, per experimentar amb l’alumnat les metodologies i els continguts treballats. En la tercera part, i segona sessió al museu, es comenta l’experiència amb l’artista i els docents que hi han participat.

Després del treball dels cursos anteriors sobre cos, percepció sensorial, memòria i ciutat i experimentació sonora, en aquesta setena edició del P2P s’adopta com a fil conductor la reflexió a partir de la presència, el temps i les poètiques del cos i els seus imaginaris a la cultura visual.

Amb el mecenatge educatiu de
Fundació Banco Santander
Bonus Track. Foto: Eva Carasol

Programa

Activitat
Grup de persones escoltant una ponència a l'auditori del convent dels Àngels

P2P. Tenen cos els streamers?

Dimecres 8 i 22 de febrer de 2023

Després del treball dels cursos anteriors sobre cos, percepció sensorial, memòria i ciutat, i la materialitat i la recuperació de sabers tradicionals, en aquesta setena edició del P2P s’adopta com a fil conductor la reflexió a partir de la presència, el temps i les poètiques del cos i els seus imaginaris a la cultura visual.

Al segon P2P del curs 2022-23 entrarem en diàleg amb el treball del col·lectiu Higo Mental (Ricardo Pérez-Hita Carrasco i Marta Sesé Fuentes), que el fa a partir del material audiovisual que podem trobar a internet. 

Sovint es pensa en la relació entre internet i els cossos parant atenció als canvis que ha suposat en termes de representació: experiències que, gràcies a internet, han trobat una comunitat, però també la reproducció de violències lligades a la normativitat dels cossos. No obstant, què passa quan mirem més enllà de la pantalla? Si la representació d’internet és un núvol, sembla que l’espai que ha d’ocupar aquest és el cel, però això no és així, internet no és altra cosa que una infraestructura en forma de xarxa de kilòmetres i kilòmetres de cable, i piles i piles de servidors. Quin paper tenen els cossos en aquest plànol? Quines formes de treball, quines formes de malaltia? Quins contactes i distàncies marca aquesta infraestructura? En definitiva, tenen cos els streamers? I els riders? I els treballadors de Silicon Valley?

Activitat
Fotografia d'una persona asseguda en una terrassa observant la ciutat

P2P. Com viatjar des de l’aula?

Dilluns 10 i 24 d’octubre de 2022

Després del treball dels cursos anteriors sobre cos, percepció sensorial, memòria i ciutat, i la materialitat i la recuperació de sabers tradicionals, en aquesta setena edició del P2P s’adopta com a fil conductor la reflexió a partir de la presència, el temps i les poètiques del cos i els seus imaginaris a la cultura visual.

Al primer P2P entrarem en diàleg amb el treball de l’artista María José Arjona (Bogotà, 1973), que sempre posa el cos al centre de l’escena igual que el docent i els educadors ho fan en la seva pràctica educativa.

I si contemplem l'aula com un oceà encara per recórrer? No és el cos el primer lloc de trobada i espai per experimentar? Podem pensar que hi ha eines de treball, dispositius i estratègies que van més enllà del que coneixem i que això que desconeixem és precisament on hem d’arribar?

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.