Curs escolar 2021 - 2022

Els dimecres, dijous i divendres, a les 12:00 h

Sales del museu

80 € per grup/classe

La visita a Un segle breu: Col·lecció MACBA  s’apropa a la Col·lecció del museu com a espai de construcció d’un relat de l’art dels últims noranta anys situat a Barcelona. Examina la tensió que hi ha entre les diferents maneres de fer art i les respostes que s’han donat a qüestions com les crisis econòmiques, les guerres, les tensions colonials, les lluites feministes o les dissidències sexuals.

Es transita per nou dècades que comencen el 1929 i que exploren els discursos de radicalitat de l’art dels anys trenta amb la transformació de Barcelona, el seu compromís amb la modernitat i la Guerra Civil. Continua amb les propostes de revolució social que sorgeixen a finals dels anys seixanta amb el pacifisme, el feminisme, l’art conceptual, el minimalisme i les polítiques d’identitat que impacten en la producció artística dels setanta i vuitanta. A través de peces de la Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual, les últimes sales se centren en el llegat de l’art experimental dels setanta en el context català, i que es va mantenir també als vuitanta i noranta.

En interacció dialògica amb els estudiants, ens aproximarem a la construcció i als significats d’aquestes narratives. Deliberarem col·lectivament des del present sobre tots aquells debats per entendre’n la complexitat.

A càrrec d’Avalancha, col·lectiu d'investigació artística i educativa, actualment conformat per blanca arias, Elena Blesa Cábez, María Bendito i Víctor Ramírez Tur.

Informació pràctica:
  • Dates: curs escolar
  • Dirigit a: secundària, batxillerat i cicles formatius
  • Horari: els dimecres, dijous i divendres, a les 12:00 h
  • Durada: 90 min
  • Preu per grup/classe: 80 €
Amb el suport de
EduCaixa
Recurs museu

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.

Visita la mostra permanent
El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman