D'octubre a desembre del 2021

Prenent com a títol una cita d’Eugènia Balcells, una de les artistes de l’exposició En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual, proposem un exercici per experimentar i desbordar els límits tradicionals entre la visita i el taller.

La mostra ens ofereix el marc idoni per aproximar-nos a les pràctiques d’alguns artistes catalans dels anys setanta que han influït clarament en generacions posteriors. Aquestes pràctiques reflecteixen formes de fer experimentals que posaven en tensió la relació entre l’art i el mercat. D’altra banda, també mostren la importància dels vincles i les relacions d’amistat, que articulen un teixit d’espais alternatius fora del circuit de l’art oficial. L’exposició fa un replantejament del relat historiogràfic sobre l’art conceptual català i en proposa nous eixos transversals, com ara la percepció dels fenòmens físics, les poètiques de la natura i el paisatge, l’acció, la denúncia, l’art crític o l’interès per la paraula.

També s’analitzarà la figura de Rafael Tous, artífex de la Col·lecció que ha donat al museu i a la ciutat. Ens preguntarem sobre el pes que pot tenir l’acció d’un col·leccionista en el suport a determinades formes d’expressió artístiques.

Informació pràctica:
  • Dates: d’octubre a desembre del 2021
  • Dirigit a: secundària, batxillerat i cicles formatius
  • Horari: els dilluns, dimecres i dijous, a les 11:30 h
  • Durada: 2 hores
  • Preu per grup/classe: 80 €
Vista de sala de "En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual". Foto: Miquel Coll

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.


Exposició