Dijous, 29 de juliol de 2021

En aquesta quarta edició, Lorem Ipsum segueix teixint xarxes amb l’àmbit local, els agents i/o els col·lectius de la ciutat que de manera independent van consolidant el teixit sonor de la ciutat al marge de l’agenda que marca la política de festivals i de programació ja establerta a la ciutat. Així, convidem el col·lectiu Jokkoo amb una carta blanca per al tancament de Lorem Ipsum. El programa doble a càrrec del col·lectiu Jokkoo té com a convidats Aho Ssan i AceMo.

Aho Ssan és el nom artístic de Niamké Désiré, resident a París. Després d’estudiar disseny gràfic i cinema, va començar a compondre música electrònica i a crear els seus propis instruments digitals. A principis del 2020, i a través de Subtext Recordings, va publicar el seu LP debut Simulacrum. Basat en el concepte de Jean Baudrillard, compara la presentació de la societat de la inclusió i la igualtat amb la seva experiència de créixer sent una persona negra a França.

El novaiorquès AceMo és un expert de la música tecno i membre d’un grup fonamental que està revolucionant les dinàmiques de la música underground actual. Gràcies a la seva delicada barreja de tecno, house rap i altres sons idiosincràtics, s’ha guanyat el reconeixement a la ciutat de Nova York i més enllà. En el seu catàleg de discos i sessions de mescles s’hi evidencia un nivell concentrat de sofisticació de carrer. En el seu any més prolífic, ha debutat de gira per Europa i, a més, ha llançat diversos àlbums, tant en solitari com amb el seu company musical, MoMA Ready. Amb persistència i treball, s’han guanyat el dret a ostentar el títol de capdavanters de la música dance underground.

Comissariat per Col·lectiu Jokkoo.

Jokkoo és un col·lectiu musical barceloní que es va crear fa tres anys i mig. Neix tant per la intenció com per la necessitat d’investigar i difondre el so electrònic més contemporani i l’escena avantguardista del continent africà i la seva diàspora. L’absència d’aquests corrents i els esdeveniments i clubs locals del circuit europeu els va portar a crear connexions i espais des dels quals posen al centre estètiques musicals no hegemòniques. Actualment té sis membres i està format per Maguette Dieng (Mbodj), Baba Sy, Oscar (Opoku), Nico (Mookie), Ismäel (B4mba) i Ikram Boulum, la incorporació més recent. Sis personalitats diferents amb l’objectiu comú d’establir la música híbrida afroelectrònica i les narratives diaspòriques en la comunitat global.

Una co-producció amb
Logo Grec 2021 amb llima
AceMo i Aho Ssan

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.

Quan treballo, no penso en l’art. Miro de pensar en la vida.
Jean-Michel Basquiat