Dijous, 15 de juliol de 2021

Per al Lorem Ipsum, DeForrest Brown, Jr. presenta una proposta de mixed media en un treball a distància amb l’espai desenvolupat per a l’ocasió. Al seu torn, RRUCCULLA, armada amb bateria, portàtil i visuals, comparteix la seva peculiar aproximació a la polirítmia i les caixes, així com el seu fi sentit sinestèsic d’imatge i so.

DeForrest Brown, Jr. és un teòric, periodista i comissari nord-americà (ell s’autodescriu com examericà) que treballa entre la investigació teòrica, l’escriptura, el comissariat i la producció artística. Brown, Jr. explora els vincles entre l’experiència negra en sistemes de treball industrialitzats i la innovació negra en música electrònica. Així mateix, reivindica expressions artístiques com el tecno per a la negritud des de fronts diferents, entre ells la campanya Make Techno Black Again, que celebra els orígens d’aquest estil de música electrònica, les seves arrels i l’experiència de la classe treballadora afroamericana. S’expressa musicalment com a Speaker Music, proposta amb la qual amplia el seu interès pels mitjans híbrids i proposa estendre ponts entre l’espai íntim i l’espai públic. L’any 2020 va editar el disc Black Nationalist Sonic Weaponry (Planet Mu), i aquest 2021 publica el llibre Assembling a Black Counter Culture (Primary Information), una història general del tecno centrada en l’experiència negra.

RRUCCULLA, àlies d’Izaskun González, comparteix la seva experiència sinestèsica i kinestèsica del so. En la seva proposta musical, el moviment i el gest estan fortament ancorats al ritme, ja sigui a través del seu domini i gaudi de la bateria, o de la polirítmia que dispara a través de l’ordinador (amb programes dissenyats per ella mateixa). En aquesta trobada i col·lapse de tots dos fluxos, free jazz, ecos de música rave i tot tipus de mostres inesperades formen una composició sonora, que completa i acompanya la seva obra visual i des de les imatges, que es manifesta tant en directe com a les portades dels seus treballs. Ritme que es mou i que es veu.

Una co-producció amb
Logo Grec 2021 amb llima
Rrucculla

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.

Jo pinto com si anés caminant pel carrer. Recullo una perla o un crostó de pa; és això el que dono, el que recullo
Joan Miró