Arxiu i Biblioteca

Sobre Arxiu i Biblioteca

L'Arxiu i la Biblioteca del Centre d'Estudis i Documentació MACBA, que va obrir les portes el desembre de 2007, expandeixen el camp d'acció del Museu per reforçar les seves funcions com a centre de recerca, de debat i difusió del pensament. Les ...

Destacats

 • Programa de Suport a la InvestigacióOberta la convocatòria per a les estades de 2020

  Categoria / Autor:
  Data:
 • Daniel Amorós, guanyador de la residència d’investigació al MACBAEl candidat balear elegit per a realitzar una residència d'investigació al Centre d'Estudis i Documentació del MACBA ha estat Daniel Amorós amb el projecte titulat "Formes d’autorepresentació. Dissidència de gènere i sexual en la fotografia, en la poesia (escrita i cantada), en la performance i el llibre d’artista”. Enhorabona!

  Categoria / Autor:
  Data:
 • Explora el Repositori Digital MACBA des de casa!Aquest fons inclou fotografies, enregistraments audiovisuals i sonors, materials gràfics i documents de la Col·lecció i d'altres fons personals d’artistes i agents de l’art contemporani.

  Categoria / Autor:
  Data:
 • Una arxiva del DIYL’exposició es planteja com un espai d’experimentació per pensar en la manera d’exposar fanzins des de la producció de diversos dispositius que generin minifanzinoteques (com la Cyborgrrrlteka, la del planter zapatista). L'exposició constitueix l’obertura a la col·lectivitat d’un arxiu personal.

  Categoria / Autor:
  Data:
 • Fons Joan BrossaAl llarg de la seva vida, Brossa va aplegar una quantitat ingent i molt variada de materials. Va ser aquesta acumulació la que el va impulsar a llogar, el 1987, un segon estudi en què va continuar-hi conservant documentació diversa fins a la seva mort.

  Categoria / Autor:
  Data:
 • Fons Xavier Miserachs 1954-1998Xavier Miserachs va reunir el fons al llarg de la seva vida professional. Als anys setanta l’arxiu es va inundar i es van malmetre part dels materials. L’ordenació de l’arxiu resultant d’aquell procés s’ha mantingut fins a l’actualitat.

  Categoria / Autor:
  Data:

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.