María Teresa Hincapié. Si este fuera un principio de infinito<br />
If This Were a Beginning of Infinity

La publicació monogràfica de l’artista colombiana María Teresa Hincapié acompanya l’exposició – coproduïda pel MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona i el Museo de Arte Moderno de Medellín (MAMM)– sobre la seva obra, en què es reivindica la interacció col·lectiva com a productora de coneixement i vehicle imperatiu de transmissió. La pràctica de María Teresa Hincapié oscil·lava entre vida, creació en moviment i recerca mística.

El llibre inclou assajos de la curadora, crítica i historiadora de l’art Carolina Ponce de León; el professor i investigador José Antonio Sánchez; la curadora, historiadora i investigadora Carmen María Jaramillo; la curadora Paula Bossa, i dels comissaris de la mostra, Claudia Segura (MACBA) i Emiliano Valdés (MAMM).

Així mateix, aplega una àmplia selecció d’imatges de les accions i obres de l’artista, així com vistes de les seves instal·lacions i documentació diversa. Totes les obres s’acompanyen d’un text que contextualitza i explica l’acció. El llibre també recull la influència que ha tingut el llegat de María Teresa Hincapié de la mà de tres artistes contemporanis: Coco Fusco, Mapa Teatro i María José Arjona.


Imatges

Coberta del llibre
Pàgines interiors de la publicació
Pàgines interiors de la publicació
Pàgines interiors de la publicació
Pàgines interiors de la publicació