Imatge
Desde

El Fons Històric MACBA conserva la documentació amb valor patrimonial generada pel MACBA durant el desenvolupament de la seva activitat des que es va inaugurar fins a l’actualitat. Aquest fons és imprescindible per documentar l’evolució del museu, la seva història, la Col·lecció, i tota la seva activitat expositiva i programàtica. Així doncs, és un projecte amb projecció futura en el temps, lligat estretament a la vida i l’evolució del museu. Es tracta d’un fons en procés de catalogació i digitalització.

Actualment, disposem de més de 5000 documents catalogats, entre els quals podem trobar diverses tipologies documentals, com ara: reportatges fotogràfics i vídeos de les exposicions, enregistraments de conferències i seminaris, material de difusió, cartells, enregistraments sonors, etc. Tot aquest recull és el resultat de les activitats que es produeixen al museu: exposicions, tallers, seminaris, conferències, cursos i activitats musicals, entre d’altres.

El fons se centra principalment a preservar la memòria del museu, garantir l’accés a la documentació i a la informació, millorar les condicions de preservació i conservació dels documents, posar a disposició dels investigadors i agents de l’art el patrimoni documental del MACBA i difondre la documentació que testimonia l’activitat del museu.

Fitxa tècnica

Autor:
Número de registre:
A.HIS.F
Idioma:
Castellà, Català, Francès, Italià, Portuguès, Alemany, Anglès
Data:
1995-
Crèdit:

Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Històric MACBA


Explorar el fons

El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman