Imatge

El fons històric MACBA està format per la documentació que el Museu d'art contemporani de Barcelona (MACBA) ha produït, en qualsevol suport i format, en el decurs de la seva activitat expositiva, cultural i educativa La documentació del fons històric que es transfereix a l’Arxiu es basa en tres consideracions:

  • Finalització del tràmit pel qual s’ha generat la documentació.
  • Valor històric o patrimonial del document, una vegada ha perdut el valor administratiu, legal o fiscal.
  • Freqüència de consulta més baixa.

Fitxa tècnica

Autor:
Número de registre:
A.HIS.F
Idioma:
Castellà, Català, Francès, Italià, Portuguès, Alemany, Anglès
Data:
1995-
Crèdit:

Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Històric MACBA


Sobre el fons

Fons Històric MACBA

El Fons Històric MACBA conserva la documentació amb valor patrimonial generada pel MACBA durant el desenvolupament de la seva activitat des que es va inaugurar fins a l’actualitat. Aquest fons és imprescindible per documentar l’evolució del museu, la seva història, la Col·lecció, i tota la seva activitat expositiva i programàtica. Així doncs, és un projecte amb projecció futura en el temps, lligat estretament a la vida i l’evolució del museu. Es tracta d’un fons en procés de catalogació i digitalització.

Actualment, disposem de més de 5.000 documents catalogats, entre els quals podem trobar diverses tipologies documentals, com ara: reportatges fotogràfics i vídeos de les exposicions, enregistraments de conferències i seminaris, material de difusió, cartells, enregistraments sonors, etc. Tot aquest recull és el resultat de les activitats que es produeixen al museu: exposicions, tallers, seminaris, conferències, cursos i activitats musicals, entre d’altres.

El fons se centra principalment a preservar la memòria del museu, garantir l’accés a la documentació i a la informació, millorar les condicions de preservació i conservació dels documents, posar a disposició dels investigadors i agents de l’art el patrimoni documental del MACBA i difondre la documentació que testimonia l’activitat del museu.


Explorar el fons

L’or no s’associa amb la brutícia. I l’or, com els diamants, és un material exalçat. Té un grau d’abstracció tal que et situa –si el fas servir artísticament– en un nivell encara més elevat.
James Lee Byars