MIRALDA MADEINUSA
2016

Amb cinc dècades de trajectòria artística, Antoni Miralda (Terrassa, Espanya, 1942) ha convertit un acte tan universal com el menjar en un univers creatiu. Miralda ha desenvolupat un mètode propi centrat en la participació, la idea de ritualitat o cerimònia i la gastronomia. Amb un llenguatge inconformista, barroc i ple d’humor, que celebra els sentits i apropa l’art i la vida, duu a terme una exploració etnològica sobre el comportament humà.

L’exposició MIRALDA MADEINUSA recupera la totalitat dels projectes de l’artista vinculats als Estats Units. Comissariada per Vicent Todolí i produïda pel MACBA, es pot veure a Barcelona des del 21 d’octubre de 2016 fins a abril del 2017.

En estreta col·laboració amb l’artista i amb el seu arxiu, l’exposició documenta per primera vegada i de manera exhaustiva els projectes realitzats per Miralda als Estats Units, que abasten des de meitat dels anys setanta fins a final dels noranta.

El llibre inclou un assaig del periodista Josep M. Martí Font i la reedició del text «El Mahamastakabhisheka de Miralda» (1984), de Vicent Todolí comissari del projecte; així mateix inclou textos testimonials de diversos autors, encarregats especialment per a aquest volum; es tracta de persones que d’alguna manera o altra han participat juntament amb Miralda en els projectes dels Estats Units afegint-hi una mirada personal. Els autors són Paul Schimmel, John Mason, James Wines, Muntadas, César Trasobares, Suzie Aron i Néstor Garcia Canclini. El llibre inclou també una àmplia selecció d’imatges i dibuixos preparatoris, alguns dels quals inèdits, que aporten informació addicional sobre la metodologia de treball de l’artista. Miralda ha treballat en estreta col·laboració amb l’escriptor José Luis Gallero, que ha elaborat una cronologia detallada de l’artista a partir de textos i cites de diversos autors i col·laboradors. La cronologia està profusament il·lustrada.


Imatges

MIRALDA MADEINUSA
MIRALDA MADEINUSA
MIRALDA MADEINUSA
MIRALDA MADEINUSA
MIRALDA MADEINUSA
MIRALDA MADEINUSA
MIRALDA MADEINUSA
MIRALDA MADEINUSA
MIRALDA MADEINUSA
MIRALDA MADEINUSA