Miralda! «Une vie d’artiste»

Aquest Quadern portàtil és en llengua francesa.

Pierre Restany (Amélie-les-Bains-Palalda, 1930 – París, 2003) va ser comissari i escriptor. La seva faceta com a crític d’art es remunta a un encontre amb Yves Klein el 1955, amb qui encunyarà més endavant el terme de Nouveau Réalisme per definir els artistes que conformen la resposta europea al moviment de l’art pop nord-americà: Arman, César, Christo, Yves Klein, Niki de Saint Phalle, Martial Raysse, Mimmo Rotella i Jean Tinguely.

El 1982 Restany publica Miralda! «Une vie d’artiste» en una obra del mateix nom (Àmbit, Barcelona) i, deu anys més tard, n’escriu una segona part: Dix ans sont passés, que es publicarà el 2002 (Fundación ICO, Madrid). En tots dos textos, traduïts al castellà, Restany explica amb el seu peculiar estil humorístic, la trajectòria d’Antoni Miralda (Terrassa, 1942) des dels anys seixanta i fins al 1991. En descriu les primeres obres antimilitaristes i s’endinsa després en l’etapa dels banquets i els anomenats «cerimonials» públics, on els àpats, la participació col·lectiva, el color i el simbolisme hi tenen un gran protagonisme.

Recuperem aquests dos textos inèdits, ara en la versió original francesa, amb motiu de l’exposició: MIRALDA MADEINUSA que es farà al MACBA del 21 d’octubre del 2016 al 9 d’abril del 2017.

Fitxa tècnica

Any de publicació:
2016
Autor:
Col·lecció:
Quaderns portàtils
Suports:
Pàgines:
41
Línia editorial:
Quaderns portàtils
Disseny:

Disseny de Cosmic