al
L’exposició MIRALDA MADEINUSA recupera la totalitat dels projectes de l’artista vinculats als Estats Units. Entre les seves obres destacades, es mostra El Internacional Tapas Bar & Restaurant (1984-1986), un experiment social i artístic creat juntament amb la restauradora Montse Guillén al barri de TriBeCa de Nova York. Durant els últims dies de l'exposició, que estarà oberta fins al 9 d'abril, s'activa aquesta obra amb diferents accions i trobades.
Miralda "El Internacional", 1984-1986. © fotogràfic: Pamela Duffy

Programa

DIUMENGE 12 DE MARÇ, 12 h
TIBERI. El Internacional as a stage
A càrrec de Nyamnyam
TIBERI és una instal·lació sense formalismes ni frontalitat. A primera vista poden ser només quaranta persones al BAR EL INTERNACIONAL, amb quaranta llibres a les mans i llegint quaranta pàgines, quaranta... Un punt de partida que activa l'acció i la interacció amb el mateix bar i tot el que conté, observant com entra en diàleg amb altres objectes, accions i aliments que Nyamnyam hi va introduint. Així l'acció es va tornant més i més activa, quotidiana, grupal, digressiva i en efervescència. I aquesta idea d'estar junts, de compartir beguda, menjar, barra i coneixement, i de pensar que potser la conversa és molt més interessant que no el punt de partida inicial que teníem; aquí ja som al BAR.
Lloc: El internacional. Places limitades. Accés amb l’entrada del museu

DIUMENGE 26 DE MARÇ, 12 h
TROBADA GARROFISTA
Organitzada per Forever Blowing Bubbles, Joana Roda i Bernat Daviu

Trobada dels membres del moviment d'avantguarda contemporani que té com a emblema la garrofa. El garrofisme va fer la seva primera aparició a la Fundació Joan Miró, on es va presentar una pel·lícula «del i sobre» el moviment, titulada Guanyar-se les garrofes, en la qual es recrea l'imaginari avantguardista que gira al voltant del fruit. L’expressió «guanyar-se les garrofes» significa treballar per sobreviure. En aquest sentit, els artistes que apareixen a la pel·lícula s’inspiren en la garrofa i en la precarietat que simbolitza per desenvolupar un moviment artístic revolucionari.
En aquesta trobada, els membres del moviment vindran vestits amb l'uniforme oficial i s'aprofitarà l'acte per presentar un nou plat estrella de garrofa. Durant l'acte es repartirà el nou manifest, dissenyat i redactat d'acord amb els valors del moviment. La idea és emular les trobades emblemàtiques que moviments artístics anteriors van realitzar a mítics bars com Els 4 Gats a Barcelona, el Paris Bar a Berlín, el Café Gijón a Madrid, el Café de Flore a París, etc.
Lloc: El Internacional. Places limitades. Accés amb l’entrada del museu

DIJOUS BLUE COCKTAILS
Bàrmans de Barcelona sacsegen la barra d’El Internacional. Els dijous, coctelers del Boadas, Caribbean Club, Fizz Bartenders, l'Escola ESHOB i l'Ideal Cocktail Bar oferiran un còctel original de color blau amb base de tequila creat per fer tribut a l’univers d’El Internacional, el mític restaurant de Nova York de Miralda i Montse Guillén.
- Dijous 9 de març. Escola ESHOB, amb alumnes de tercer del Grau Mitjà d’Hostaleria, presenta Laras Cocktail.
- Dijous 16 de març. Ideal Cocktail Bar, amb Josep Maria Gotarda, presenta Blue Tongue, amb música en directe de LANSBURY THE BAND: Berta Sagristà (guitarra i veus), Lucía Salvador (bateria i tatuatges) i Ariadna Veas (ukelele i veus).
- Dijous 23 de març. Caribbean Club, amb Juanjo González, presenta Azul Celeste.
- Dijous 30 de març. Fizz Bartenders, amb Héctor Henche Vila, presenta Columbus Blue Egg.
- Dijous 6 d’abril. Boadas, amb Adal Márquez, presenta Blue Pain, 1986 (La dolorosa). Homenatge a Maria Dolors Boadas.
Preu del cóctel: 5 €
Horari: de 17 a 19.30 h
Lloc: El Internacional. Accés amb l’entrada del museu

En el context de l'exposició MIRALDA MADEINUSA.
Amb la col·laboració de: Biocenter, Casa Bonay, Soon in Tokyo i World Class


Exposició