Els dijous, 10 i 17 de febrer, 3 de març i 12 de maig del 2022

Manuals de reparacions i sons còsmics és una proposta d’exposició expandida que mira cap al passat de certes formes d’autoedició col·lectives i experimentals. L’exposició presenta projectes que inclouen, a més de les edicions en paper, edicions sonores. Per aquesta raó, el programa Parlem de… es transforma en Sonem amb… per apropar-nos a aquesta exposició des de l’escolta en una reivindicació de la música com a catalitzador.

Un recorregut que comença a través del so lo-fi de h waas amb ambients de guitarres, múltiples capes de textures i harmonies corals. Segueix amb els Draft, gairebé un manifest parlat i sonat de tota la música que els travessa com a col·lectiu. Ens endinsa en els paisatges sonors de les ficcions tropicals de Molero, acompanyat, en aquesta ocasió, dels visuals d’Aina Climent. I finalitza amb els poliritmes atmosfèrics de Verraco.

Una invitació sonora per endinsar-nos en aquesta exposició des de perspectives sonores diverses.

Manuals de reparacions i sons còsmics

Programa

Activitat
Imatge de l'artista Verraco

Sonem amb... Verraco

Dijous, 12 de maig de 2022

Verraco és un exponent colombià del braindance a Llatinoamèrica. Cansat de la manca de pluralitat sònica a la seva ciutat, Medellín, va cofundar Insurgentes i TraTraTrax, segells que han esdevingut plataformes clau perquè estafadors sònics puguin crear melodies que van des de sons atmosfèrics per a la ment fins a breaks i dembow per al cos. Està ampliant els/les artistes llatins/es i s’està estenent cap a una filosofia que han anomenat mestizofuturismo, que combina techno, el llegat anglès del South West i els ritmes tradicionals de la seva regió.

El 2020, l’artista colombià va llançar el seu àlbum debut, Grial. Algunes ressenyes i periodistes l’han descrit com a “electrònica colombiana de primer nivell. Una declaració atrevida, acolorida i imaginativa de compassos polirítmics i atmosferes exuberants” i com “un exemple de les conegudes llegendes d’aquest estil, però se’l fa seu amb detalls subtils i una mentalitat forana. A Grial es barregen elements d’IDM, D&B, ambient i techno”. El 2021 va participar en la compilació del 30è aniversari de la institució Tresor de Berlín. Les seves dinàmiques i diverses sessions com a DJ combinen techno, bass, breaks i dembow amb una intensitat quirúrgica.

Activitat
Alexander Molero

Sonem... amb Molero

Dijous, 3 de març de 2022

En el seu treball Ficciones del Trópico, Molero s’inspira en les obres de Victor Segalen i en les visions de Werner Herzog a Fitzcarraldo i Aguirre, la còlera de Déu per crear paisatges sonors que retraten aquells ideals documentats per exploradors romàntics que buscaven «nous mons» travessant la selva sud-americana, explorant territoris desconeguts i evocant utopies.

Alexander Molero, nascut a Maracaibo (Veneçuela), ha viscut uns quants anys a Barcelona, on s’ha parat a reflexionar sobre l’imaginari de l’Amazones a Occident. La ficció tropical de Molero és com submergir-se al mar amb Jürgen Müller, explorar Alpha Centauri amb Tangerine Dream o construir nous exòtics a través de la lent de Mike Cooper.

A càrrec de Molero, músic i productor. Visuals, Aina Climent.

Activitat
Col·lectiu Draft

Sonem... amb Draft

Dijous, 17 de febrer del 2022

Draft va néixer com la unió d’uns quants amics, amb gustos i bagatges musicals diferents, per intentar portar a Barcelona un seguit d’artistes que, pel fet de ser massa petits, experimentals o underground, no tenien cabuda en la programació habitual dels clubs de la ciutat. Aquesta activació plasmarà la diversitat de trajectòries i rerefons musicals a través del fil conductor que els guia: DIY, underground i buscar sempre originalitat en la proposta.

A càrrec de Draft, col·lectiu musical.

Activitat
Helga Juárez

Sonem... amb h waas

Dijous, 10 de febrer del 2022

Mitjançant ambients de guitarres, múltiples capes de textures i harmonies corals, la música de h waas transporta l’oient a paisatges eteris envoltats d’intuïcions i emocions, inspirats per la natura i la recerca de la bellesa.

h waas (Helga Juárez) és músic i artista visual. Va començar a estudiar piano i acordió quan tenia sis anys, però aviat va deixar el conservatori per experimentar amb la música de manera autodidacta, tant amb els plats com amb la bateria i els sintetitzadors. Després de formar part de diverses iniciatives musicals de l’escena underground de Barcelona, el 2015 es va decidir a iniciar un projecte propi, h waas. Paral·lelament a la música, Juárez desenvolupa projectes de gràfica i audiovisuals des d’una perspectiva no narrativa, intuïtiva i amb una estètica abstracta. Actualment és responsable del programa de música El Lago, a Dublab Bcn.

Música i visuals, a càrrec d’ Helga Juárez. Animació, Ester Dus.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.


Exposició