Dijous, 12 de maig de 2022

Verraco és un exponent colombià del braindance a Llatinoamèrica. Cansat de la manca de pluralitat sònica a la seva ciutat, Medellín, va cofundar Insurgentes i TraTraTrax, segells que han esdevingut plataformes clau perquè estafadors sònics puguin crear melodies que van des de sons atmosfèrics per a la ment fins a breaks i dembow per al cos. Està ampliant els/les artistes llatins/es i s’està estenent cap a una filosofia que han anomenat mestizofuturismo, que combina techno, el llegat anglès del South West i els ritmes tradicionals de la seva regió.

El 2020, l’artista colombià va llançar el seu àlbum debut, Grial. Algunes ressenyes i periodistes l’han descrit com a “electrònica colombiana de primer nivell. Una declaració atrevida, acolorida i imaginativa de compassos polirítmics i atmosferes exuberants” i com “un exemple de les conegudes llegendes d’aquest estil, però se’l fa seu amb detalls subtils i una mentalitat forana. A Grial es barregen elements d’IDM, D&B, ambient i techno”. El 2021 va participar en la compilació del 30è aniversari de la institució Tresor de Berlín. Les seves dinàmiques i diverses sessions com a DJ combinen techno, bass, breaks i dembow amb una intensitat quirúrgica.

Manuals de reparacions i sons còsmics és una proposta d’exposició expandida que mira cap al passat de certes formes d’autoedició col·lectives i experimentals. L’exposició presenta projectes que inclouen, a més de les edicions en paper, edicions sonores. Per aquesta raó, i en el marc de Sonem amb..., es convida diversos artistes a fer-ne una activació sonora i reinterpretar-la a través de les seves pròpies pràctiques.

Imatge de l'artista Verraco

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.


Exposició